ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Υποχώρησε η βιομηχανικά παραγωγή στη Γερμανία το Μάρτιο, προβληματίζοντας για την ευρωστία της ανάκαμψης στη χώρα και στην ευρωζώνη, στέλνοντας μηνύματα προς την Ελλάδα… της κρίσης.Μολονότι οι εξαγωγές στη Γερμανία κρατούν...

μαντάτα αδυναμίας στο μέτωπο της παραγωγής στην Κίνα ενισχύουν τα διλήμματα συνολικά στην οικονομία της ευρωζώνης που είχε αδυναμο ξεκίνημα το β' τρίμηνο του 2015.

Κίνα και Γερμανία έχουν σημαντικούς εμπορικούς δεσμούς εξάρτησης και κρατιούνται σαν δυο μεθυσμένοι στο δρόμο...
με την Ελλάδα στη μέση.

Η βιομηχανική παραγωγή, σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό και εποχικούς παράγοντες, υποχώρησε 0,5% το Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σημαντική πτώση 1,4% είχε η παραγωγή στα κεφαλαιουχικά αγαθά, εργοστασιακός εξοπλισμός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εξαγωγές της Γερμανίας συνέχισαν να αυξάνονται τον Μάρτιο κατά 1,2%, μετά από άνοδο 1,4% το Φεβρουάριο, διευρύνοντας τα κέρδη του προηγούμενου μήνα, κυρίως εκτός Ευρωζώνης.

Η Γερμανία στηρίζει στην Κίνα μέρος των εξαγωγών της σε εργοστασιακό εξοπλισμό, αλλά το φρένο του «κινέζικου δράκου» προκαλεί σκεπτικισμό.
Οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν απρόσμενη πτώση τον Απρίλιο, σε μια ακόμα ένδειξη της αδυναμίας που χαρακτηρίζει την κινεζική αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 6,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014, έπειτα από πτώση 14,6% που είχε σημειώσει τον Μάρτιο. Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη απ’ ότι αναμενόταν, υποδηλώνοντας την εξασθενημένη εγχώρια ζήτηση. Ειδικότερα, μειώθηκαν κατά 16,1%, έναντι πτώσης 12,3% που είχαν σημειώσει τον Μάρτιο.
Πριν μερικές ημέρες η δραστηριότητα στα εργοστάσια της Κίνας τον Απρίλιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα ενός έτους, καθώς συρρικνώθηκαν οι νέες παραγγελίες, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα των HSBC/Markit.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης του δεύτερου τριμήνου κάτω από το 7%, για πρώτη φορά μετά το αποκορύφωμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ο δείκτης PMI των HSBC/Markit υποχώρησε στις 48,9 μονάδες τον Απρίλιο – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014 – από 49,6 μονάδες που ήταν τον Μάρτιο, καθώς υποχώρησε η ζήτηση και επέμειναν οι αποπληθωριστικές πιέσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο από την προκαταρκτική εκτίμηση των 49,2 μονάδων και κάτω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα