Απάντηση Αρβανιτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ για την «Αθηνά»

Σε σχέση με την Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:...

«Η ανασυγκρότηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας είναι η εφαρμοστική πράξη αποφάσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και των Κομμάτων που τη στηρίζουν. Το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ολοκληρώνει έναν διετή κύκλο αλλαγών για την αναβάθμιση των δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών
Ιδρυμάτων της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, αντί να συμβάλλει με προτάσεις στο διάλογο, επέλεξε τη στείρα οδό της άρνησης, του λαϊκισμού, του μηδενισμού. Είναι μία τακτική που μας κρατάει δέσμιους στο χθες, μια τακτική που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς».
Ο υφυπουργός Παιδείας Θ.Π. Παπαθεοδώρου, δήλωσε απαντώντας προφανώς στον Τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ που σε ανακοίνωση του τάχθηκε κατά της φιλοσοφίας του τελικού σχεδίου «Αθηνά», ότι:
«Οι τυχόν επιμέρους απόψεις που καταγράφονται και ενδεχομένως αξιοποιούνται, δεν αλλάζουν και δεν ακυρώνουν την τρικομματική συμφωνία της Κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα διαμορφώνουν ένα νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη, μέσα από διαβούλευση και νόμιμες διαδικασίες.Γιατί πιστεύουμε, ότι το Σχέδιο Αθηνά έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τα τρία κόμματα της Κυβέρνησης».
Πάντως μετά την ανακοίνωση του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Βασίλης Μάγκλαρης, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Με την ανακοίνωση της τελικής μορφής του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος άνοιξε τον δρόμο για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων σε περιφερειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα για την διαμόρφωση ευέλικτων κοινοπρακτικών σχημάτων δημοσίου συμφέροντος για την αποτελεσματικότερη σύνδεση του ενιαίου χώρου Έρευνας & Ανωτάτης Εκπαίδευσης της χώρας με τις ανάγκες και δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών. Η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό των κοινοπρακτικών σχημάτων, διερευνώντας και προωθώντας συνέργιες με καινοτόμες δυνάμεις του ευρύτερου παραγωγικού τομέα, πάντα σε στενή συνεργασία με περιφερειακές και συναρμόδιες κρατικές αρχές».
Keywords
Τυχαία Θέματα