Αθανασίου: Προστασία για όσους αποκαλύψουν φορολογικές παραβάσεις

Αυτή είναι η υπόσχεση της κυβέρνησης προς τους πολίτες: αποκάλυψη φορολογικών παραβάσεων από εκείνους, προστασία από εκείνη.... Άλλωστε πολλοί έχουν «τρέξει» να «καρφώσουν» φορολογικές παραβάσεις άλλων (κυρίως πρώην ή απατημένες σύζυγοι). Και η προστασία τους θα γίνει αντικείμενο διαλόγου! Αυτό αναφέρει έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστε στη Βουλή: πως το ζήτημα της προστασίας όσων καταγγέλλουν φορολογικές και τελωνειακές παρανομίες πρόκειται να
αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο Αθανασίου «στις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται η έναρξη διαλόγου με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, για το ζήτημα της προστασίας όσων καταγγέλλουν παράνομες πράξεις που ζημιώνουν το Δημόσιο, λόγω της συντελεσθείσας ευρείας απώλειας τελωνειακών ή φορολογικών εσόδων».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την πρόταση να αμείβονται όσοι καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές λαθρεμπόριο καυσίμων και παραεμπόριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα