Διαψεύδουν την ύπαρξη καταθέσεων πρόσωπα που εμφανίζονται στη «λίστα Λαγκάρντ»

Αν και η επίμαχη λίστα με τα ονόματα που δημοσίευσε το Hot Doc και φέρεται να περιλαμβάνει να ονόματα όσων έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC δεν περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα, εν τούτοις δεν λείπουν ηχηρά ονόματα από τον επιχειρηματικό κυρίως κόσμο....

Μέσα στο 24ωρο που πέρασε μόλις πέντε από τους αυτούς που εμφανίζονται ως καταθέτες εξέδωσαν ανακοινώσεις, ως επί το πλείστον αρνούμενοι την
οποιαδήποτε εμπλοκή τους.
Πιο συγκεκριμένα, άμεση ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι διατηρεί λογαριασμό σε οποιαδήποτε ελβετική τράπεζα.
Σε επιστολή του στο blog Fimotro, ο κ. Λαμψιάς ανέφερε:
«Αγαπητό Fimotro, Ουδέποτε είχα ή έχω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε φυσικά στην HSBC. Σε ότι με αφορά πρόκειται περί υπόθεσης πλαστογραφίας».
Από την άλλη μεριά, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης επιτέθηκε σφόδρα μέσω twitter στο περιοδικό και το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη κάνοντας λόγο για «λάσπες» που εκτοξεύτηκαν για ακόμη μια φορά εναντίον του:

«Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα!
Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.
Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.
Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά».
Μέσω Facebook, και με περισσότερο χιούμορ έδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας την δική του απάντηση:
«Brothers, το είδαμε και αυτό!!!!!

Επειδή διάβασα την «Λίστα Λαγκάρντ» και είδα το όνομα μου στον αριθμό ‘’εννιακόσια πενήντα τόσο’’ κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν, συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας. Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. Και εξηγούμαι: (για να μην τρελαθούμε κιόλας)…
Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης -αποταμιευτής στη τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου12 χρόνια(!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας.

Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω, ότι το 2012(!) είναι το όνομα μου μέσα σε μία «Λίστα» η οποία έκανε το γύρω των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια… Εάν μιλάμε για την ίδια λίστα….
Και αναρωτιέμαι: Πόσοι σ’ αυτή τ
Keywords
Τυχαία Θέματα