Δημιουργία ενιαίου φορέα ζητούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία

Υπέρ της διατήρησης των ναυπηγείων σε λειτουργία με οποιονδήποτε τρόπο, τάχθηκαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Μετάλλου και οι εκπρόσωποι σωματείων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου....
Οι συνδικαλιστές επανέφεραν το αίτημά τους για τη δημιουργία «ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα», ενώ τόνισαν ότι εάν διακοπεί η λειτουργία τους, υπάρχει κίνδυνος να προστεθούν στην ανεργία ακόμη 15.000 άνθρωποι εξαιτίας της κατάρρευσης των εργολαβικών και εμπορικών
επιχειρήσεων, που εξαρτώνται από τα ναυπηγεία.

Πρότειναν επίσης, να ανατεθεί στα ναυπηγεία η ναυπήγηση πλοίων που θα εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές η απόσβεση των οποίων, όπως υποστήριξαν, θα έχει επιτευχθεί σε δύο χρόνια.

«Από τους κάποτε 4.500 εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν απομείνει 2.500», ανέφερε ο Γιάννης Στεφανόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, (ΠΟΕΜ) και τόνισε ότι η εκ περιτροπής εργασία μια φορά την εβδομάδα που έχει επιβληθεί από τη Διοίκηση έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην ανέχεια πολλοί από τους οποίους σιτίζονται από τα συσσίτια των δήμων της περιοχής.

Ο κ. Στεφανόπουλος υποστήριξε επίσης, ότι η υπολειτουργία των ναυπηγείων έχει επιπτώσεις στην εθνική άμυνα, καθώς σκουριάζει πολεμικό υλικό, όπως υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, τόνισαν ότι δεν τους απασχολεί αν τα ναυπηγεία ανήκουν στο δημόσιο ή σε ιδιώτες αρκεί να παραμείνουν ανοιχτά και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

«Δε μας ενδιαφέρει αν η γάτα είναι μαύρη ή άσπρη αρκεί να πιάνει ποντίκια», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Δανούσης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Τόνισαν τέλος, ότι τα σωματεία των εργαζομένων τάσσονται υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν απέκλεισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων «στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση».
Keywords
Τυχαία Θέματα