ΔΝΤ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ...

Εκτροχιασμό του ελληνικού δημόσιου χρέους καταγράφει νέα έκθεση του ΔΝΤ και ζητά εκ νέου τη διαγραφή του και περισσότερες δράσεις από τους Ευρωπαίους. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δώσουν περίοδο χάριτος 30 ετών...

σε όλα τα δάνεια.

Σύμφωνα με την έκθεση, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
έχει καταστεί μη βιώσιμο λόγω της επιβάρυνσης του μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος μετά το κλείσιμο των τραπεζών, κάνει λόγο για δύσκολες συνθήκες και προβλέπει ότι θα χρειαστεί διαγραφή χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη λόγω των καταστροφών που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Reuters, προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος προβλέπεται να ανέλθει στο 170% του ΑΕΠ έως το 2022 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 142% του ΑΕΠ πριν από δυο εβδομάδες. Το χρέος αναμένεται να ανέλθει στο ανώτατο σημείο του κοντά στο 200% του ΑΕΠ την επόμενη διετία.

Ο δανεισμός της Ελλάδας με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που αντιστοιχούν σε αξιολόγηση ΑΑΑ θα δημιουργούσε μη βιώσιμη δυναμική χρέους για δεκαετίες, επισημαίνει το ΔΝΤ και συμπληρώνει ότι «οι προβλέψεις στην αναθεωρημένη Έκθεση Βιωσιμότητας Χρέους για την Ελλάδα υπόκεινται σε σημαντικά πτωτικά ρίσκα».

Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας αναμένεται να αυξηθούν πάνω από το 15% του ΑΕΠ που θεωρείται ένα ασφαλές «ταβάνι», εκτιμά το Ταμείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα