Ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια διανέμεται στις εξεγερμένες περιοχές της Συρίας

Η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), εκφράζει τη λύπη της για το ότι η "διεθνής βοήθεια προς τη Συρία πάσχει από σοβαρή ανισορροπία" υπέρ των "περιοχών υπό κυβερνητικό έλεγχο" και σε βάρος των "εξεγερμένων περιοχών" σε σημερινή της ανακοίνωση Τύπου....

"Οι ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές λαμβάνουν το σύνολο σχεδόν της διεθνούς βοήθειας και οι εξεγερμένες περιοχές ένα μηδαμινό μέρος", γράφει η ΜΚΟ. Για τους MSF η ανισορροπία αυτή οφείλεται
στο γεγονός ότι η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος είναι ο "μόνος οργανισμός που έχει εξουσιοδοτηθεί από την κυβέρνηση για να διανέμει τη βοήθεια".
Υπάρχουν τουλάχιστον επτά εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές υπό την "εξουσία της ένοπλης αντιπολίτευσης". Παρατηρούμε εκεί "ελλείψεις σε πολύ βασικά αγαθά όπως το αλεύρι και το γάλα για βρέφη" και "οι παράλληλες υγειονομικές υπηρεσίες καταβάλουν αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες πολλών τραυματιών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις", σημειώνουν οι MSF.
Η ανακοίνωση της ΜΚΟ δόθηκε στη δημοσιότητα την παραμονή της πραγματοποίησης, αύριο Τετάρτη στο Κουβέιτ, μιας διάσκεψης δωρητών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που ελπίζει να συγκεντρώσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες του άμαχου πληθυσμού της Συρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα