Εν μέσω αντιδράσεων ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την κατάργηση φορέων

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την συγχώνευση-κατάργηση δημόσιων φορέων, την ώρα που οι θιγόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους...

Ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
Στο μεταξύ απόψε ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,
σε πρώτη ανάγνωση, η συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης στήριξαν το νομοσχέδιο, με τη ΔΗΜΑΡ ωστόσο να εκφράζει αντιρρήσεις και να ζητά την απόσυρση του άρθρου 8 που αφορά στην κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Μελετών. ως αυτοτελούς ερευνητικού κέντρου.

Ο κ. Μανιτάκης πάντως απέρριψε όλες τις αιτιάσεις που ακούστηκαν τόσο από τη ΔΗΜΑΡ όσο και από την αντιπολίτευση και τους αρμόδιους φορείς. «Δεν καταργούμε το κράτος δικαίου. Σεβαστήκαμε στο ακέραιο την αποστολή όλων όσων φορέων συγχωνεύονται και διατηρούμε την αυτοτέλεια τους», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, κ. Ηλίας Δόλγυρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει καταργήσει κάθε έννοια του διαλόγου καθώς έφερε ένα νομοσχέδιο χωρίς να ακούσει τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων.

«Καταργείτε θεσμούς κοινωνικής πολιτικής χωρίς καμία κουβέντα επειδή το επιτάσσει το μνημόνιο. Δεν κάνατε κανένα διάλογο με την ΑΔΕΔΥ. Η Δημόσια Διοίκηση είναι των πολιτών και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Όταν όμως σπέρνουμε ανέμους θερίζουμε θύελλες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δόλγυρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα