Εντός του στόχου της Τρόικα το υπουργείο Οικονομικών για το νέο TAXIS

Αισιόδοξα είναι τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων, που έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2012....

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS 29 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τελευταίες τις ΔΟΥ
Α' και Δ' Πειραιά. Στόχος είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη μέγιστη συλλογή εσόδων για το κράτος και τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Με βάση αυτά τα στοιχεία υπερκαλύπτεται και ο στόχος που υπήρχε στο μνημόνιο για την ένταξη τόσων ΔΟΥ ώστε να αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως το τέλος Ιουνίου, αφού ήδη από σήμερα έχουν ενταχθεί έσοδα που αντιπροσωπεύουν το 70,3% (ποσό 24.081.665.000 ευρώ από το σύνολο των εσόδων της χώρας που φτάνουν τα 34.278.018.000 ευρώ), ενώ όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μέχρι την καθοριστική ημερομηνία θα έχει επιτευχθεί η ένταξη του 80% των εσόδων της χώρας.

«Το κορυφαίο αυτό έργο που επιτελείται εσωτερικά στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. Θέλω να επισημάνω ότι ήδη πετύχαμε και φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το στόχο της συμφωνίας, το οποίο είναι σημαντικό γεγονός, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τις εκταμιεύσεις των δόσεων» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Όμως, θέλω να τονίσω ότι δεν πετύχαμε αυτό το στόχο απλά επειδή το "γράφει" η συμφωνία, αλλά επειδή είναι το σωστό για τη χώρα και το ωφέλιμο για τον πολίτη. Αυτός ήταν και είναι ο οδηγός μας για κάθε δράση που υλοποιούμε στο υπουργείο».

Οι αλλαγές που εισάγει το νέο TAXIS
Το νέο TAXIS αποτελεί ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα τελευταία δύο έτη και σταδιακά αντικαθιστά το παλαιό TAXIS.
Τα οφέλη του νέου TAXIS, όταν ολοκληρωθεί σε επίπεδο χώρας, είναι:
Διαθέτει κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ.Επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω Internet και οι πληρωμές μέσω τραπεζών.Μειώνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της κάθε ΔΟΥ, αφού δεν απαιτούνται πλέον τοπικοί servers.Το έργο έχει ξεκινήσει από τη ΔΟΥ Κορίνθου το Δεκέμβριο του περασμένου έτους και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστεί πως μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 θα έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα όλες οι ΔΟΥ της χώρας.

Ποιες ΔΟΥ έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS
Μέχρι στιγμής στο νέο σύστημα δεδομένων έχουν ενταχθεί οι παρακάτω ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών, Μεγάλων Επιχειρήσεων, Κατοίκων Εξωτερικού, ΦΑΕ Πειραιά, Δ' Αθηνών (Δ,Η,Ι,ΙΑ), Α' ΑΘΗΝΩΝ (Α,Β,Γ,ΙΕ,ΚΒ), ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Κηφισιάς (Κηφισιάς – Αγίου Στεφάνου), Αμαρουσίου, Ψυχικού (Ψυχικού – ΚΑ Αθηνών), Ζ' Θεσσαλονίκης, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πλοίων Πειραιά, Χολαργού (Αγίας Παρασκευής – Χολαργού), Κορίνθου (Κορίνθου, Δερβενίου, Νεμέας, Κιάτου, Ξυλοκάστρου), Α' Πειραιά (Α΄ Πειραιά – Β' Πειραιά), ΙΓ Αθηνών (ΙΓ,ΙΘ,ΚΓ), Παλαιού Φαλήρου, ΙΖ' ΑΘΗΝΩΝ (ΙΖ, ΙΗ), Ελευσίνας (Ελευσίνας – Μεγάρων), Β' Περιστερίου (Β' Περιστερίου – Πετρούπολης), Αιγάλεω (Αιγάλεω – Χαϊδαρίου), Αγίων Αναργύρων (Αγίων Αναργύρων, Ιλίου, Άνω Λιοσίων), Αχαρνών, Ιωνίας Θεσσαλονίκης (Ιωνίας Θεσσαλονίκης – Αγίου Αθανασίου), Αγίου Δημητρίου Αττικής (Αγίου Δημητρίου – Δάφνης), Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Δ' Πειραιά (Δ' Πειραιά – ΣΤ' Πειραιά)
Keywords
Τυχαία Θέματα