ΦΩΤΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ : ΔΕΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΣΚΛΥΛΙΑ...

Στην ανατολική Ρωσία και συγκεκριμένα στη περιοχή Yakutsk , διεξάγονται αμφιλεγόμενοι διαγωνισμοί κυνηγιού, που προκαλούν πολλές αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα οι κυνηγοί δένουν μια αρκούδα με αλυσίδα σε ένα δέντρο και αφήνουν τα...

κυνηγόσκυλα να την ανακαλύψουν και να της επιτεθούν. Αναλόγως με το χρόνο που θα κάνουν να τη βρουν αλλά και με το πως θα την προσεγγίσουν για να της επιτεθούν, βαθμολογούνται.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την Masha, μία αρκούδα πέντε χρονών που εδώ και μερικά χρόνια λαμβάνει μέρος στους
διαγωνισμούς και τα βάζει με αρκετά σκυλιά.

Αυτός ο αμφιλεγόμενος διαγωνισμός έχει σκοπό να αναδείξει τον καλύτερο κυνηγό αρκούδας και θεωρείται κάτι σαν γιορτή στη Ρωσία, όπου οι επιθέσεις από αρκούδες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Ειδικά αυτήν την περίοδο όπου τα ζώα ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και είναι αρκετά πεινασμένα.

Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φωτορεπόρτερ, Spiridon Sleptsov, στο κυνηγετικό κλαμπ Bayanay. Αυτός ο διαγωνισμός είχε σκοπό να αναδείξει εκτός από το καλύτερο σκυλί-κυνηγό αρκούδας και το καλύτερο ζευγάρι κυνηγετικών σκυλιών.

Τα σκυλιά αφήνονται περίπου 100 μέτρα μακριά από την αρκούδα και καλούνται να την βρουν μέσα σε δύο λεπτά. Μόλις την βρουν πρέπει να γαβγίσουν όσο το δυνατόν πιο δυνατά και απειλητικά. Όσο πιο τρομακτικό είναι το σκυλί και όσες πιο πολλές είναι οι δαγκωνιές , τόσο υψηλότερο είναι και το σκορ.

Ο κύριος Sleptov εξηγεί σχετικά με τον διαγωνισμό αλλά και τον τρόπο βαθμολογίας : ''Ιδανικά το σκυλί αφού γαβγίσει πρέπει να επιτεθεί και να βοηθήσει το κυνηγό να κινηθεί προς το μέρος της.

Όσο για την αξιολόγηση ενός ζευγαριού κυνηγετικών σκυλιών μετράει η συνεργασία που έχουν. Αν ένα σκυλί επιτεθεί μόνο του, τότε η βαθμολογία πέφτει. Αν το ένα σκυλί επιτεθεί και το άλλο δε δώσει σημασία το ζευγάρι αποκλείεται.

Πρόκειται σίγουρα για έναν αρκετά αμφιλεγόμενο διαγωνισμό ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με τα δικαιώματα των ζώων. Βέβαια οι διοργανωτές και συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει τραυματιστεί κανένα σκυλί, ενώ και η ίδια η αρκούδα ξέρει πως να συμπεριφερθεί στα σκυλιά, ειδικά αν είναι πιο επιθετικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα