Φυλακισμένοι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάνουν απεργία πείνας με στόχο να καταγγείλουν την απάνθρωπη μεταχείρισή τους στη φυλακή

Περισσότεροι από 450 κρατούμενοι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί στενοί συνεργάτες του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας με στόχο να καταγγείλουν τη φυλάκισή τους, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση....

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η οργάνωση ανέφερε ότι «περισσότεροι από 450 πολιτικοί κρατούμενοι Αδελφοί
Μουσουλμάνοι και συνεργάτες του Μόρσι κάνουν απεργία πείνας για να καταγγείλουν την απάνθρωπη μεταχείρισή τους στη φυλακή».
Η μεταβατική κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό, στις 3 Ιουλίου, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία καταστολής του ισλαμιστικού κινήματος και μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί χιλιάδες άνθρωποι ενώ οι νεκροί από τις συγκρούσεις ξεπερνούν τους χίλιους.
Εκτός του Μόρσι, σχεδόν όλη η ηγεσία της Αδελφότητας έχει συλληφθεί και διώκεται ποινικά, κυρίως για θανάτους διαδηλωτών που είχαν κινητοποιηθεί εναντίον του ισλαμιστή προέδρου.
«Σε πολλούς Αδελφούς πολιτικούς κρατούμενους απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις των συγγενών τους, η νομική συμπαράσταση, η ιατρική περίθαλψη και ζουν σε ανθυγιεινά κελιά όπου επικρατεί συνωστισμός», υποστηρίζουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Μεταξύ αυτών που κάνουν απεργία πείνας είναι ο Χάιρατ αλ Σάτερ, αναπληρωτής του Ανώτατου Ηγέτη της Αδελφότητας και ταμίας του ισλαμιστικού κινήματος, ο Έσαμ ελ Εριάν, εκ των ηγετικών στελεχών της, ο πρώην βουλευτής Μοχάμεντ Μπελτάγκι και ο Έσαμ αλ Χάνταντ, σύμβουλος του Μόρσι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.
Ο στρατός ανέτρεψε τον Μόρσι στις 3 Ιουλίου, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του με την κατηγορία ότι εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα της Αδελφότητας και όχι της χώρας. Έκτοτε έχουν απαγγελθεί πολλές κατηγορίες σε βάρος μελών και ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, του κινήματος που κέρδισε όλες τις εκλογές που οργανώθηκαν στην Αίγυπτο μετά τη λαϊκή εξέγερση και την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, τον Φεβρουάριο του 2011.
Keywords
Τυχαία Θέματα