Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ...

Για τις ελληνορωσικές σχέσεις, το εμπάργκο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον τουρισμό και τις ενεργειακές συμφωνίες, συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι «η ελληνική πλευρά δεν κατέθεσε αίτημα για οποιαδήποτε βοήθεια», ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι...
«σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά θα αξιοποιήσουμε και τις δυνατότητες που μας δίνονται για αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες προς όφελος του ελληνικού λαού».

Πούτιν: Να επιστρέψουμε στο... παρελθόν.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα του εμπορίου. Όπως σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, "καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να επαναφέρουμε το εμπόριο των χωρών μας στο προηγούμενο επίπεδο".

"Έχουμε συμφωνήσει να αποδίδουμε μεγαλύτερη σημασία στη συνεργασία στον τομέα επενδύσεων και της ενέργειας" δήλωσε επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία εξασφαλίζει τα 2/3 των αναγκών της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

"Αναφερθήκαμε στις προοπτικές υλοποίησης του σχεδίου μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα γίνει βασικό κέντρο διανομής.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι ενισχύονται οι επαφές στον τομέα του τουρισμού καθώς επίσης και η συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας.

Σημείωσε ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό του ΟΛΘ, καθώς και ότι ενισχύεται η περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών. Τέλος ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να γίνει διευθέτηση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Πούτιν: Η Ελλάδα αναγκάστηκε να ψηφίσει τις κυρώσεις αλλά δεν φταίμε εμείς .

Αναφερόμενος στο εμπάργκο και στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, αλλά και στην στάση της Ελλάδας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε:

«Καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να ψηφίσει τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία αλλά δεν φταίμε εμείς. Το 50% από τις εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία είναι αγροτικά προϊόντα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις για μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα