Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ...

Κάθε μέρα στην Ινδία «θανατώνονται» 2000 θηλυκά βρέφη στην Ινδία εξαιτίας της προτίμησης των Ινδών στα αρσενικά βρέφη -τα περισσότερα με άμβλωση ή με θανάτωση μόλις γεννηθούν -δήλωσε σήμερα η υπουργός αρμόδια για τις Γυναίκες και την Ανάπτυξη των Παιδιών.Παρά τους νόμους...

που απαγορεύουν τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί το φύλο του εμβρύου, οι επιλεκτικές αμβλώσεις παραμένουν μία κοινή πρακτική σε περιοχές της Ινδίας με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός των θηλυκών βρεφών σε σχέση με τα αρσενικά.

«Έχουμε 2.000 θηλυκά βρέφη που δολοφονούνται καθημερινά μέσα στη μήτρα. Κάποια
γεννιούνται και τα πνίγουν με το μαξιλάρι», δήλωσε αργά χθες το βράδυ στο ειδησεογραφικό δίκτυο NDTV η Μανέκα Γκάντι.

Η υπουργός είπε ότι η κυβερνητική εκστρατεία «Beti Bachao Beti Padhao» (Σώστε την Κόρη, Ενημερώστε την Κόρη), που έχει στόχο να αντιστρέψει τον αριθμό των κοριτσιών που μειώνεται, έχει ήδη αποφέρει καρπούς από τον Ιανουάριο που ξεκίνησε.

Η πρωτοβουλία, η οποία εφαρμόζεται σε 100 περιοχές, όπου ο αριθμός των αγοριών ξεπερνάει κατά πολύ τον αριθμό των κοριτσιών, στοχεύει να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων που ποινικοποιούν την προγεννητική επιλογή και βελτιώνουν την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

«Δεν αναμέναμε να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα για τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια ή και να μην υπάρξουν καθόλου, όπως συμβαίνει με ζητήματα που αφορούν την αλλαγή νοοτροπίας», είπε η Γκάντι στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη από τον Μάιο του περασμένου χρόνου που ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η εκστρατεία έχει οδηγήσει σε αύξηση στον αριθμό των ανεπιθύμητων κοριτσιών που γεννιούνται και καταλήγουν σε ορφανοτροφεία, αλλά χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη θετική καθώς υποδηλώνει ότι «έχουν πάψει πλέον να δολοφονούνται και να πετιούνται».

«Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες θηλυκά βρέφη να καταλήγουν σε ορφανοτροφεία σε αυτές τις 100 περιοχές. Στην πόλη Αμριτσάρ, δέχθηκαν αυτό τον μήνα 89. Στην Ταμίλ Νάντου, είπαν ότι συνέβη το ίδιο. Σε όλες τις περιοχές που επιλέξαμε, υπάρχουν πολλά κορίτσια που καταλήγουν σε palnas (κρατικά ορφανοτροφεία)», είπε η υπουργός.
Σε έρευνα του 2011 που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet διαπιστωνόταν ότι έως και 12 εκατομμύρια θηλυκά βρέφη στην Ινδία έπεσαν θύματα άμβλωσης τα τελευταία 30 χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα