Με χειροπέδες οδηγούνται σε λίγο στα δικαστήρια Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, Λαγός

Από λεπτό σε λεπτό μεταφέρονται στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες βουλευτές, αστυνομικοί και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Απίστευτα τα μέτρα ασφαλείας. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο είναι εκατοντάδες από την Ελλάδα αλλά και από ξένα ΜΜΕ.....

Με την ανθυπαστυνόμο, που συνελήφθη
τελευταία, οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 19 και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη της Χ.Α.
Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Παππάς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιασθεί στην αντιτρομοκρατική ενώ αναζητούνται και άλλα 12 άτομα.

Όλο το χρονικό Το κουβάρι για να ξηλωθεί μια και καλή η Χρυσή Αυγή άρχισε να... ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη.

«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε.
Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και είπε στον 45χρονο δολοφόνο να «κόψεις το λαιμό σου».
Οι συλλήψεις δε σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, παραδόθηκε, μετά από... παράσταση έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία".
Ο Παππάς, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες πως αναμένεται στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί, χλευάζει τις αρχές και μιλά σε ΜΜΕ, λέγοντας πως κυκλοφορεί ελεύθερος.

Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους μέλη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και η γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Ασφάλειας Πειραιά. Όπλα, 43.100 ευρώ, πολλά φυσίγγια, υπολογιστές και USB βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου ΜιχαλολιάκουΑμέσως μετά τη συλληψή τους, όλοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο του κτιρίου. Γρήγορα απ' έξω συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Όχι όσα θα περίμενε ίσως ο "πρίγκηπας Φύρερ" Νίκος Μιχαλολιάκος. Όσοι πήραν για... συμπεράσταση ήταν κατά πολύ λιγότεροι από τους 500.000 ψηφοφόρους που συχνά επικαλείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Σιγή ασυρμάτου από τις Αρχές Όλα έγιναν με άκρα μυστικότητα. Κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Κανείς εκτός από τρεις ανθρώπους. Πριν από κάθε σύλληψη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας καλούσε τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, που είχε αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, για να πάνε να κάνουν τις συλλήψεις. Μέχρι τη στιγμή που έκαναν τις συλλήψεις, δεν ήξεραν σε ποιους επρόκειτο να περάσουν χειροπέδες.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στη ΓΑΔΑ
Η κόρη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου έφτασε στη Γενική Ασφάλεια συνοδευόμενη από τον βουλευτή του κόμματος, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ανέβηκε στα γραφεία αλλά δεν της επετράπει να δει τον πατέρα της. Καθώς έφευγε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τόνισε πως η Χρυσή Αυγή δε φοβάται τίποτα!

Το πόρισμα φωτιά Το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη «καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης. Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά, ανέλαβε να εκπροσωπήσει και τον Ηλία ΠαναγιώταροΣτο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.
Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.
Keywords
Τυχαία Θέματα