ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν οι εγκεκριμένες από την κυβέρνηση της Γερμανίας εξαγωγές όπλων από την αρχή του τρέχοντος έτους, κυρίως προς χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, αποκάλυψε στο τεύχος του το οποίο κυκλοφόρησε χθες...

Σάββατο το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αμυντικού υλικού οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο ανέρχονται σε 6,35 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή έχουν σχεδόν φθάσει
το σύνολο του ποσού που καταγράφηκε το 2014, ανέφερε το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό, βάσει των στοιχείων που περιέχονται σε απάντηση που έδωσε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Η πώληση 12 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Fuchs στο Κουβέιτ, τεσσάρων αεροσκαφών ανεφοδιασμού στη Βρετανία και ενός υποβρυχίου τύπου Dolphin στο Ισραήλ έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως, διευκρίνισε το Σπίγκελ.

Οι συγκεκριμένες εγκρίσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση των πωλήσεων αυτών.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δεσμευθεί τον Αύγουστο του 2014 ότι θα εφάρμοζε αυστηρότερες προϋποθέσεις όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων. Το να πωλούνται όπλα στο εξωτερικό «πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε μια οικονομική συναλλαγή με τον θάνατο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γκάμπριελ επιθυμεί οι υπηρεσίες του να είναι πολύ πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά την έγκριση εξαγωγών όπλων, ιδίως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των χωρών που τα αγοράζουν και το εάν επιδεικνύουν σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αριθμοί αυτού του είδους «δεν είναι καλός δείκτης όσον αφορά την πολιτική εξαγωγών όπλων», διότι παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων παραγγελιών, όπως από χώρες μέλη της ΕΕ και του NATO, ανέφερε χθες ο Γκάμπριελ ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το είδος του αμυντικού υλικού (η εξαγωγή του οποίου) εγκρίνεται, η προβλεπόμενη χρήση του και οι χώρες που το παραλαμβάνουν πράγματι ενδιαφέρουν περισσότερο», πρόσθεσε ο ίδιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα