Ο Αρειος Πάγος ξανανοίγει το φάκελο της εγχείρησης του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της κόρης Εβερτ

Στον Αρειο Πάγο θα συζητηθεί ξανά η υπόθεση του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Εβερτ, για τις βαρύτατες αναπηρίες που του προκλήθηκαν μετά από χειρουργική αφαίρεση καλοήθους κύστης από τον εγκέφαλο. Ο νευροχειρουργός που τον χειρούργησε Δημήτρης Ρολόγης είχε κριθεί αθώος σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά τώρα την αναίρεση της απόφασης...

Σε πρώτο βαθμό, ο κ. Ρολόγης είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλακή λόγω καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η βαριά
αναπηρία του κ. Αλβέρτη προκλήθηκε λόγω αδικαιολόγητων ιατρικών παραλείψεων κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, τον Ιανουάριο του 2005.
Σε δεύτερο βαθμό το Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώο τον Δημήτρη Ρολόγη με την αιτιολογία ότι ήταν μεν ο χειρουργός του Γιώργου Αλβέρτη, αλλά δεν ευθυνόταν για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, γιατί ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που χειρούργησε.
Ωστόσο, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης. Στην έκθεση που τη συνοδεύει αναφέρει πως θεωρεί την απόφαση του Εφετείου νομικά εσφαλμένη και ζητεί από τον Αρειο Πάγο την αναίρεσή της.
Οπως υποστηρίζει στην έκθεση, το Εφετείο, με ελλείψεις, ασάφειες και αντιφάσεις, έκρινε ότι ο Δημήτρης Ρολόγης δεν ευθυνόταν και για τις επιπλοκές που δημιουργήθηκαν μετά από το χειρουργείο, αν και ήταν ο ιατρός που δέχθηκε και ανέλαβε τη χειρουργική επέμβαση, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως μετά από μία τέτοια επέμβαση εγκεφάλου, οι πιθανότητες σοβαρών επιπλοκών ήταν πολλές.
Ο κ. Πλιώτας θεωρεί αυτονόητη την υποχρέωση του χειρουργού να αντιμετωπίζει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές του ασθενούς του, όπως η υποχρέωση αυτή «απορρέει από το νόμο (άρθρο 24 α.ν. 1565/1939) από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και από την εγγυητική θέση αυτού απέναντι στην ασφάλεια της ζωής ή υγείας του ασθενούς».
Keywords
Αναζητήσεις
αλβερτης γιωργος
Τυχαία Θέματα