Ο Στρος Καν ανέλαβε και επίσημα χρέη συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομνίκ Στρος Καν, σχολιάστηκε όσο λίγοι. Πρωταγωνίστησε σε ένα από τα μεγαλύτερα ροζ σκάνδαλα και οι περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν, καθώς ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ ανέλαβε
σήμερα και επίσημα καθήκοντα οικονομικού συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης....

Να σημειωθεί πως τα φλας είναι και πάλι πάνω του, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός πως τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά και τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης καλύπτουν το θέμα της άφιξής του στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Ο Στρος Καν συναντήθηκε με τον α΄ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον υπουργό Οικονομικών Σάσα Ραντούλοβιτς και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Λάζαρ Κρίστιτς. Στη συνάντηση, ο Στρος Καν ενημερώθηκε για την κατάσταση στη σερβική οικονομία και εξετάστηκαν οι κινήσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον για να ξεπεραστεί η κρίση.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε ευτυχισμένος που βρίσκεται στη Σερβία, τονίζοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει το σερβικό λαό να ξεπεράσει τα προβλήματα.
«Η σερβική οικονομία έχει σοβαρά προβλήματα αλλά πιστεύω ότι με τις ανάλογες προσπάθειες μπορούν να ξεπεραστούν και να υπάρξει επιτυχία», τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, ανέφερε ότι «η επιλογή μέτρων λιτότητας ή υπερκατανάλωσης εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν στην κάθε χώρα, αλλά η σωστότερη 'συνταγή' είναι η άμεση λήψη αναπτυξιακών μέτρων».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι όλες οι προσπάθειες θα έχουν ως στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους, τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων για την αύξηση των εσόδων του κράτους.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές οικονομικό μοντέλο που θα στηρίζεται στο κέρδος και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις», τόνισε ο κ. Βούτσιτς, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξουν και μέτρα που δεν θα είναι δημοφιλή αλλά είναι αναγκαία.
Keywords
Τυχαία Θέματα