«Ουδέν σχόλιον» από Μόντι για την «υποχώρηση» Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε την επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν ο ίδιος ο Μάριο Μόντι είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία...

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Μπερλουσκόνι, ο Μόντι σημείωσε ότι δεν είναι ούτε η ώρα ούτε ο τόπος για να απαντήσει σε αυτά, υπογραμμίζοντας ότι είναι προσηλωμένος στο έργο της κυβέρνηση κατά το
σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει πριν από την έγκριση του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2013 και την παραίτησή του.
Οι εκλογές θα φέρουν στην εξουσία μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή δέσμευση, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Μπερλουσκόνι «θα χάσει τις εκλογές» του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
«Δεν έχω την πρόθεση να μετατρέψω την επόμενη προεκλογική εκστρατεία σε: Μπερλουσκόνι ναι, Μπερλουσκόνι όχι. Οι Ιταλοί έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία, για να πάρουν την απόφασή τους. Από την πλευρά μας, θα ασχοληθούμε με την Ιταλία» εξήγησε ο Μπερσάνι.
Απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα, ο Μπερσάνι διαβεβαίωσε πως θα συνέχίσει την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι, προσθέτοντας σε αυτήν κοινωνικά μέτρα, για να τονώσει την ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα