ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ...

Στη φτωχοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και στο κοινωνικό τους αποκλεισμό από ένα κράτος αδρανές σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ, αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου Δημήτρης Τσαχάκης.Το Σωματείο και τα μέλη...

του στο Ρέθυμνο εκφράζουν έντονη ανησυχία, η οποία εντάθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω των διατάξεων που φέρνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
του νέου μνημονίου. «Πρόκειται για διατάξεις που θα περιθωριοποιήσουν περαιτέρω τους Έλληνες με αναπηρίες. Είναι διατάξεις άδικες, εξωφρενικές, καθώς δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα» σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσαχάκης.

Σε επιστολή του Σωματείου προς κάθε αρμόδιο και την κοινή γνώμη, είναι εμφανής η αγωνία των ΑμεΑ. «Τα ΑμεΑ Ρεθύμνου έχουν πανικοβληθεί» λέει ο κ. Τσαχάκης «για τις συντάξεις και τα επιδόματα, την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% στα οχήματα κίνησης και μετακίνησης. Πρόκειται για μέτρα που δεν θα μπορέσουν να αντέξουν ως ειδική ομάδα πολιτών με συγκεκριμένες και επιβαρυμένες ανάγκες».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «ειδικά οι συνταξιούχοι, με λίγα χρόνια εργασίας, λόγω αναπηρίας μετά από εργατικό ατύχημα, εντάσσονται άμεσα στους πιο φτωχούς των φτωχών, με σύνταξη-χαρτζιλίκι, όπου όχι μόνο δεν καλύπτει το επιπλέον κόστος της αναπηρίας, αλλά δεν φτάνει ούτε για την επιβίωσή τους», Και προστίθεται στην επιστολή: «Θα πρέπει η πολιτεία να μη θίξει τα δικαιώματα των μητέρων, συζύγων, γονέων και αδερφών αναπήρων καθώς και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία στην πρόωρη συνταξιοδότηση».

Ο κ. Τσαχάκης επιμένει σε ένα κράτος με πρόνοια για όλους τους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη στα πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μια πιο φυσιολογική και άνετη καθημερινότητα λόγω των αναπηριών. «Αυτή η ομάδα των πολιτών κανονικά δεν θα έπρεπε να μπει σε καμία συζήτηση για κανένα προαπαιτούμενο και καμία ολιγωρία στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσαχάκης.

Η ανησυχία των μελών του σωματείου έχει ενταχθεί για το μέλλον των επιδομάτων, καθώς -όπως αναφέρεται στην επιστολή- «σύμφωνα με τους δανειστές αυτά θα πρέπει να δίδονται συνδυαζόμενα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των δικαιούχων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σχέση επιδόματος και αναπηρίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα