Πέταξαν από το Λαϊκό οροθετικό λόγω έλλειψης κλινών



«Μαζέψτε τα και φύγετε. Περιμένουν κι άλλοι στη σειρά» είπαν σε νοσηλευόμενους οροθετικούς στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Λαϊκού Νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελίες μητέρας ασθενούς στην Εφημερίδα των Συντακτών....
«Πώς να χωρέσουν όταν υπάρχουν μόνο οκτώ κρεβάτια στη Μονάδα;» ήταν η απάντηση του προέδρου των εργαζομένων όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι μόνο φέτος, οι κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία έχουν μειωθεί κατά 1.200, ενώ 200 κρεβάτια σε ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας
πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία».

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα orothetika.blogspot.com, οι νοσηλευόμενοι που πήραν υποχρεωτικά εξιτήριο, ήταν στην πλειονότητά τους οροθετικοί ή νοσούντες με AIDS και μάλιστα πολλοί από αυτούς όχι απλώς δεν έπρεπε να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο, αλλά δεν μπορούσαν ούτε να μετακινηθούν. Όταν μάλιστα, οι ασθενείς ζήτησαν έστω μια μέρα διορία για να βρουν μέσο ή συνοδό να τους μετακινήσει, η απάντηση ήταν κάθετα αρνητικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα