Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Κουβέλης με πολλά "αλλά"

Στη γραμμή του…Ευάγγελου Βενιζέλου περί πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας κινείται ηΔΗΜΑΡ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη περί ανάγκης στήριξης της κυβέρνησης, παρά τις πολλές αντιρρήσεις που εκφράσθηκαν για πλευρές της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής ιδίως στα εργασιακά-κοινωνικά ζητήματα.... Πάντως η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ήρθε παράλληλα να επιβεβαιώσει
και το ρεύμα διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας και της κυβερνητικής πολιτικής, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Ανδρέα Νεφελούδη και με το «αριστερό δίκτυο» γενικότερα να τηρεί στάση αναμονής

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης οφείλει να συνεχιστεί» καθώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να υπερβούμε την πολύπλευρη κρίση και χαρακτήρισε επιτυχία της τρικομματική κυβέρνησης ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση.

Σημείωσε ωστόσο στο ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο», επισημαίνοντας ότι αναγνώριση από το ΔΝΤ του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή» σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής διευκολύνει τη χάραξη μιας διαφοροποιημένης διεκδικητικής «γραμμής» από την κυβέρνηση.

Αυτό κατά την άποψη Κουβέλη κι άλλων στελεχών μπορεί να σημαίνει αναθεώρηση των «λανθασμένων» επιλογών, οι οποίες τροφοδοτούν την ανεξέλεγκτη ύφεση.

Πάντως η ΔΗΜΑΡ διακρίνοντας τον κίνδυνο «πολιτικής απορρόφησης» του κόμματος από το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ εκφράζοντας ανοιχτά την διαφωνία της για την «πολιτική «πυγμής» που ακολουθεί έναντι των εργαζομένων και κατά του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «φαίνεται να αδιαφορεί για τους κινδύνους ενός νέου εκλογικού κύκλου» και γιατί «η αντιφατικότητα του δεν του επιτρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων».

Εμμέσως όσον αφορά τη σχέση με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «θα αποτελέσει τον πόλο της ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού» και ότι «η ανασυγκρότηση του χώρου αυτού δεν αφορά κινήσεις κορυφής, αλλά ένα αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Να σημειωθεί ότι στόχος της Αγ. Κωνσταντίνου είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις «για τη δημιουργία μιας συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων από το χώρο της οικολογίας, της δημοκρατικής αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας , που θα δράσει από κοινού στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα».
Keywords
Τυχαία Θέματα