Πρόεδρος στη Νικαράγουα για τρίτη φορά ο Ορτέγα

Το πρώην σκληροπυρηνικό παιδί και επαναστατική φιγούρα της Νικαράγουα, που τα άλλαξε όλα και πια στέλνει χριστιανικά μηνύματα, Ντανιέλ Ορτέγα, ορκίστηκε νωρίτερα την Τετάρτη, στην πρωτεύουσα Μανάουα, στην προεδρία της χώρας για τρίτη θητεία, έχοντας στο πλευρό του -και ανάμεσα στους 8.000 προσκεκλημένους του- τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες....


Ο 66χρονος Ορτέγα, λέγεται πως, αν και αριστερός, ίσως είναι μία ακόμα δεσποτική φιγούρα στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής και της χώρας του συγκεκριμένα, κι αυτό λόγω της πλειοψηφίας που έλαβε.
Η τελετή έγινε στην Πλατεία Επανάστασης, της Μανάουα, με χιλιάδες λουλούδια να πλαισιώνουν τον χώρο.
Ανάμεσα στα μηνύματα τού Ορτέγα ήταν τα εξής: «Δεν υπάρχει χώρος στον πλανήτη για καπιταλισμό και μόνο» και «κάθε χώρα έχει δικαίωμα να ασχοληθεί και να αναπτύξει την πυρηνική ενέργεια».
Σχετικά με την κρίση, ο πρόεδρος της Νικαράγουα δήλωσε, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, τα εξής: «Θεού θέλοντος, ο κόσμος αφού σκεφτεί σοβαρά για την παρούσα κρίση θα καταλήξει όχι, στο πώς θα σώσουμε αυτό το μοντέλο –το καπιταλιστικό- αλλά πώς θα το αντικαταστήσουμε με μια κοινωνία αγάπης, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης».
Keywords
Τυχαία Θέματα