Σαμαράς: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο....

«Η Ελλάδα φιλοδοξεί να πετύχει τη θετική επαφή του πολίτη με την Ε.Ε.» είπε ο Πρωθυπουργός κατά την κοινή ομιλία του
με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τόνισε ότι η «οικονομική ανάκαμψη, η ανεργία, κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια είναι οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας’.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός στις προτεραιότητες της Προεδρίας είναι η οικονομική και νομισματική εμβάθυνση της Ε.Ε. «Στόχος μας η εμβάθυνση της δημοκρατίας στην Ε.Ε» είπε ο κ.Σαμαράς και τόνισε τη σημασία της μετανάστευσης αλλά και της θαλάσσιας πολιτικής.

«Για μας σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες κι έχασε τέτοιο βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει καμία χώρα από τον παγκόσμιο πόλεμο» είπε ο Πρωθυπουργός και δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σημασία που έχει η παιδεία λέγοντας: «Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μέλλον, ελπίδα και γνώση ότι η Ευρώπη ενωμένη λύνει τα προβλήματα κι εξυπηρετεί τους κοινωνικούς στόχους».

«Στόχος είναι κυρίως η διασφάλιση του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση με τεράστιες θυσίες. Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την κρίση» είπε ο Πρωθυπουργός δίνοντας μια ξεχωριστή ερμηνεία στον ήλιο που έλουζε σήμερα τη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ:

enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα