Στους δημάρχους η απόφαση για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Τρόπο να ικανοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις αναζητούν οι δήμαρχοι της χώρας σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών....

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένονται όλα τα στοιχεία που θα δείχνουν αν συμπληρώνεται ο αριθμός των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους θα βρίσκονται και δημοτικοί υπάλληλοι.

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ενδοδημοτική Κινητικότητα.

Στο πλαίσιο τον παραπάνω διαδικασιών
ακούστηκαν εισηγήσεις που αφορούν απολύσεις υπαλλήλων στα δημοτικά ραδιόφωνα οι οποίες θα αγγίζουν τις 700.
Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζεται η μείωση του προσωπικού που πληρώνεται από τους δήμους.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την ΚΕΔΕ, ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται στα δημοτικά ραδιόφωνα, χωρίς να είναι δημοτικοί υπάλληλοι δεν υπερβαίνει τους 400.

Οι περιπτώσεις αυτών των υπαλλήλων δεν μπορούν να τεθούν σε Κινητικότητα και άρα θα απολυθούν ή δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου που έχουν υπογράψει.

Εκτός αυτού υπάρχουν δήμαρχοι που εξετάζουν ακόμα και την εκδοχή παύσης της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφώνων, έστω και προσωρινά.
Στην διαδικασία των περικοπών των δαπανών διαπιστώθηκε ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα κοστίζουν ακριβά.

Πάντως τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν τα ραδιόφωνα των μεγάλων δήμων, ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν επιπλέον περικοπές.
Στις προθέσεις των δημάρχων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά δεν βρίσκεται η αναστολή της λειτουργίας.
Πάντως η τελική απόφαση αφορά τον εκάστοτε δήμαρχο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναμένει στοιχεία Κινητικότητας και απολύσεων επίορκων ή μη υπαλλήλων και δεν δίνει επί μέρους κατευθύνσεις τους δημάρχους για το πως θα εξυγιάνουν τους δήμους τους.

Αντίθετη προς τις απολύσεις στα ραδιόφωνα των δήμων τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
«Πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, είναι να προχωρήσει σε 700 απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καταργώντας τις οργανικές τους θέσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα.

Είναι ολοφάνερο ότι, εάν απολυθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί θα οδηγηθούν σε μαρασμό και πολλοί από αυτούς σε «κλείσιμο».
Keywords
Τυχαία Θέματα