Στυλιανίδης: Επανενεργοποιούνται 1.000 έργα στους δήμους



Ανάσα στις τοπικές κοινωνίες και στην αγορά δίνει η εκταμίευση των πρώτων 255 εκατ. ευρώ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, επισημαίνοντας ότι το 2013 θα επανεργοποιηθούν περισσότερα από 1.000 έργα στους δήμους, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών....

Ο κ. Στυλιανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση θα ωφεληθούν 42 ΟΤΑ, ενώ σήμερα στέλνονται σχετικές επιστολές
στους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες ώστε να μπουν στην αποπληρωμή την επόμενη φάση.
«Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μια θετική κινητικότητα για πρώτη φορά μετά από τρία έτη», είπε και σημείωσε ότι επετεύχθη συμψηφισμός για 31 δήμους της χώρας, οι οποίοι όφειλαν προς το Δημόσιο. Από τους πόρους που θα λάβουν στο μέλλον θα παρακρατηθούν οι συνολικές οφειλές ύψους 54,3 εκατ. ευρώ ώστε να βγουν από το κόκκινο.
Για τη θέρμανση στα σχολεία δήλωσε ότι δόθηκαν ήδη 60 εκατ. ευρώ τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε - πρόσθεσε- να δώσουμε στοχευμένα ένα κομμάτι τον Ιανουάριο προκειμένου να προστατευθούν σχολεία σε δύσκολες περιοχές για να καλυφθούν για όλο τον χειμώνα.
Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας τόνισε πως επιλύεται με μετακινήσεις προσωπικού και όχι με απολύσεις.
Επιπλέον ανέφερε ότι ξεκινά το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την κατ' οίκον φροντίδα που θα καλύψει όσα κάλυπτε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρατάθηκε μέχρι τον Μάρτιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα