Συντονίζονται ενάντια στη ρατσιστική βία οι οργανώσεις των μεταναστών

Μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, που θα έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας φωνής και δράσης. Όπως δήλωσε ο Σέιτ Αλντογκάν, Κούρδος από την Τουρκία, το όργανο αυτό θα εκπροσωπεί 20 κοινότητες μεταναστών και τρεις αφρικανικές οργανώσεις...

Οι μεταναστευτικές κοινότητες επιδιώκουν, όπως είπε, « να ακουστεί η δική τους φωνή, να εκφράζουν τις θέσεις τους, να μιλούν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται, αντί να μιλούν οι άλλοι γι αυτούς».

Δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι είναι νόμιμο, προκειμένου
να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
« Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί» είπε ο κ. Αλντογκάν και κάλεσε «την ελληνική πολιτεία, την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη, τα συνδικάτα, να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν».
« Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια, αποδίδονται στους μετανάστες.
« Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα» είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μιλούν για τους μετανάστες σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως « υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις εις βάρος της, για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και η πολιτεία ακόμη δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα».
« Δεν νιώθουμε ασφάλεια στη ζωή μας, φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή μήπως μας σφάξουν οι ναζιστές στον δρόμο. Δεν είμαστε πρόβατα για σφάξιμο» είπε.
Έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για έλλειψη πολιτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, για μη παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, για ύπαρξη κυκλωμάτων που δρουν γύρω από το ζήτημα «άδειες παραμονής», για εκμετάλλευση των μεταναστών, που εργάζονται, για απόκρυψη της ουσιαστικής συμβολής των μεταναστών σε διάφορες φάσεις της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.
« Ζω 27 χρόνια στην Ελλάδα, έχω κάνει, εδώ και 12 χρόνια, αίτηση για ιθαγένεια και δεν έχω πάρει ούτε μία απάντηση» είπε, αναφερόμενος στη δική του εμπειρία.

Η Άουα Σάνκο, εκπρόσωπος των Αφρικανών γυναικών, στάθηκε ιδιαίτερα στον νόμο 3838/2010 για την παροχή ιθαγένειας και υποστήριξε ότι ήταν μια αρχή, ένας πολύτιμος νόμος που δεν θα έπρεπε να καταργηθεί.
Ο Αζαρ Τσάκο, Κούρδος από τη Συρία, είπε ότι πριν από δύο χρόνια πολλοί συμπατριώτες του ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ο πόλεμος που ξέσπασε στην πατρίδα του τους κράτησε εδώ. Επίσης, κατήγγειλε ότι την τελευταία πε
Keywords
Τυχαία Θέματα