ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ...

«Η αρχική σύμβαση δε ζητούσε τίποτε, εμείς έχουμε προσφέρει πολλά στο δήμο, στην τοπική κοινωνία και στο δημόσιο, αλλά είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για διάλογο», δήλωσε στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9» ο διευθύνων σύμβουλος της...

εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, αν η εταιρεία θα αποδειχθεί ενδεχόμενη πρόσκληση από την κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές για επαναδιαπραγμάτευση της επένδυσης χρυσού
στη Χαλκιδική.

«Η δική μας μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει κριθεί αμετάκλητα από το Συμβούλιο Επικρατείας και τα περιβαλλοντικά θέματα έχουν κλείσει», είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, προσθέτοντας, ότι τα θέματα, που απασχολούν σήμερα το ζήτημα της επένδυσης στη Χαλκιδική «είναι διάφορα μικροεμπόδια, που μπορεί να θέσει οποιοσδήποτε υπηρεσιακός παράγοντας σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο». Χαρακτήρισε δε την αντιπαράθεση «κλεφτοπόλεμο που πρέπει να τελειώσει», διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, επί 10 χρόνια προσπαθούμε να αδειοδοτήσουμε το έργο και δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μπορούν να εκμεταλλευθούν, όπως θέλουν το θέμα των μεταλλείων, δε μας νοιάζει, αν μας βάζουν στην πολιτική ατζέντα και δεν θέλουμε να μπλεχτούμε στην πολιτική ατμόσφαιρα της εποχής», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «οι έλληνες μηχανικοί θέλουν να προχωρήσει αυτή η επένδυση».

«Αυτό που τόσα χρόνια οραματιζόμαστε, αρχίζει να υλοποιείται και δε θα το χαρίσουμε σε κανέναν, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά», σημείωσε, ενώ έκανε γνωστό, ότι αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Επικρατείας, η αντιπροσωπεία της εταιρείας συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΠΕΝ.

«Τους ξεκαθαρίσαμε, ότι το πολιτικό παιχνίδι είναι μακριά και έξω από μας», είπε και υπολόγισε σε «περίπου 5 εκ. ευρώ τον μήνα» το κόστος της απασχόλησης των περίπου 100-150 εργαζόμενων, που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς «ασχολούνται με θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, την άντληση νερών και την ασφάλεια εγκαταστάσεων διότι το μεταλλείο δουλεύει, υπάρχει συνεχής άντληση νερών και επεξεργασία των όξινων νερών».
Keywords
Τυχαία Θέματα