Τσίπρας: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη λιτότητα»

Αναδιανομή και αλληλεγγύη για την επιβίωση της Ευρώπης προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, από το τέταρτο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη της Ισπανίας...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και -επισήμως πλέον- υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομιλία του, θέλησε να θυμίσει ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

Υποστήριξε ότι το παρόν νεοφιλελεύθερο
status quo θα κρατήσει την Ευρώπη στάσιμη και πρόσθεσε ότι «οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται σε κίνδυνο» και «η ίδια η Δημοκρατία» μέσα στους κόλπους της Ευρώπης» βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Δηλώναμε και δικαιωθήκαμε ότι καμία νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κεντρική τράπεζα που να λειτουργεί ως τέτοια. Δηλαδή, που να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης καταφυγής, όχι μόνο για τις τράπεζες της, αλλά και για τα κράτη», σημείωσε και κατήγγειλε τη «νομισματική ένωση που διαιρεί τα κράτη της», όπως και «τα μέτρα βάρβαρης λιτότητας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία», είπε.

«Η Ευρώπη χρειάζεται αποτελεσματική ευρωπαϊκή νομοθεσία φορολόγησης των εξωχώριων («offshore») οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το μείζον θέμα των φόρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα