ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΙΣΛΑΜ...

Το ακραίο Ισλάμ έχει μετατραπεί «σε ένα είδος υποκουλτούρας για τους νέους» και προσελκύει ολοένα και περισσότερους νεαρούς που αναζητούν την αναγνώριση, εκτίμησε σήμερα ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος...
(BfV).

Η γερμανική σαλαφιστική κοινότητα, που έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μετρά σήμερα 7.000 ανθρώπους, προσελκύει «συχνά νέους 13 ως 30 ετών», δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν στον Τύπο.

Για τον Μάασεν η τάση αυτή εξηγείται
από το γεγονός ότι το ακραίο ισλάμ «πλέον θεωρείται ένα είδος υποκουλτούρας για τη νεολαία».

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές αναζητούν να στρατολογήσουν από τα τρία εκατομμύρια Τούρκους ή Γερμανούς τουρκικής καταγωγής που ζουν στη χώρα, όμως αλλά και από τους νέους που προέρχονται από αραβικές χώρες, πρόσθεσε. Περίπου το 10% από αυτούς πείθονται.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν το σαλαφιστικό κίνημα «ένα είδος φυτωρίου για τους επίδοξους βίαιους τζιχαντιστές, που μεταβαίνουν στο Ιράκ ή τη Συρία και είναι πιθανό να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες», υπογράμμισε ο Μάασεν.

Περισσότεροι από 600 Γερμανοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ και περίπου 60 από αυτούς έχουν πεθάνει σε μάχες ή σε επιθέσεις αυτοκτονίας, διευκρίνισε ο ίδιος. Περίπου 200 έχουν επιστρέψει στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 35 έχουν αποδεδειγμένα εμπειρία στη μάχη.

Σύμφωνα με τον Μάασεν, το κλασσικό προφίλ του τζιχαντιστή είναι άνδρας, μουσουλμάνος, μετανάστης που έχει αποτύχει στο σχολείο ή στην εργασία ή έχει έρθει σε ρήξη με την οικογένειά του και επιζητεί την αναγνώριση.

Μόλις το 10% των υποψήφιων τζιχαντιστών είναι γυναίκες. Αν και «κάποιες ποζάρουν στο Facebook κρατώντας ένα Καλάσνικοφ, μπροστά από μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», η πλειονότητα των γυναικών φιλοδοξεί να «γίνει η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος ενός μουτζαχεντίν», επεσήμανε ο Μάασεν.

Κατά τη γνώμη του το γερμανικό αντιισλαμικό κίνημα Pegida ενδέχεται να ωφελήσει το ακραίο ισλάμ.

«Η εμφάνιση του Pegida είναι κάτι που οι ισλαμιστές επιθυμούν και που θεωρούν σχετικά θετικό, με την ελπίδα ότι οι μουσουλμάνοι θα αισθανθούν περιθωριοποιημένοι», σχολίασε.
Keywords
Τυχαία Θέματα