Δολοφονήθηκε ο Μοχάμεντ Μπράχμι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Τυνησία

02:01 26/7/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Μοχάμεντ Μπράχμι, ένα ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Τυνησίας, δολοφονήθηκε από ένοπλο στην πρωτεύουσα Τύνιδα σήμερα, όπως δήλωσαν πολιτικές πηγές και μετέδωσαν τυνησιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπράχμι, γενικός συντονιστής του Λαϊκού Κινήματος, μέλος της εθνικής συντακτικής συνέλευσης της Τυνησίας και υπέρμαχος του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, "δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του στη συνοικία

Αριάνα", όπως μετέδωσαν η δημόσια τηλεόραση, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP και τυνησιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Πριν από περίπου έξι μήνες η δολοφονία άλλου ενός εξέχοντος πολιτικού, του Σόκρι Μπελαΐντ, πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν σήμερα τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, μετά την δολοφονία του επιφανούς στελέχους της τυνησιακής αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κυβερνείο της Σίντι Μπουζίντ, γενέτειρας του Μπράχμι, όπως και μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, αλλά και έξω από το νοσοκομείο Μαχμούντ Μάτρι, όπου μεταφέρθηκε ο δολοφονημένος πολιτικός.

Το Ενάχντα καταδίκασε την δολοφονία του Μπράχμι.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα