Ένταση στη Βουλή της Κύπρου - Π. Δημητριάδης: "Όσοι βουλευτές έχουν πάνω από 100.000 ευρώ να το δηλώσουν!"

15:28 22/3/2013 - Πηγή: TNSite

Με ένταση, εκνευρισμό και αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται η συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν.

Το σχόλιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη πως όσοι βουλευτές κατέχουν καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να το δηλώσουν, προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος

απάντησε σε σκληρό ύφος: «δεν θα μας υποβάλετε εδώ πως θα λειτουργήσουμε» και πρόσθεσε ότι μπορούμε ε να φύγουμε από το ευρώ και να επιστρέψουμε στη λίρα.

Ο Διοικητής απάντησε πως δεν παρίσταται στη συνεδρία για να υποβάλει πρόγραμμα εξυγίανσης και πρόσθεσε ότι «εάν δεν παρουσιάσουμε πρόγραμμα εξυγίανσης τη Δευτέρα για να μπορέσουμε να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης την Τρίτη θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία».

Κατά τη συνεδρίαση τέθηκε από ορισμένους βουλευτές και το ερώτημα εάν είναι δυνατό να επιστρέψει η Κύπρος στο γενικό κούρεμα καταθέσεων με εισφορά και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Εάν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για εξυγίανση των πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων που συζητείται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομική Επιτροπή Οικονομικών και με αυτό θα εξυγιανθεί η Λαϊκή Τράπεζα από την Ολομέλεια της Βουλής η Κύπρος την Τρίτη θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία προειδοποίησε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητρίαδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των βουλευτών φέρεται να αντιδρά στο σχέδιο για τη Λαϊκή επειδή εκτιμά πως είναι άδικο να πληρώσουν το κόστος μόνο μια μερίδα καταθετών.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα