Η διαδικασία μετάταξης των υπαλλήλων

08:35 13/8/2013 - Πηγή: TNSite
Τις διαδικασίες και τη μοριοδότηση των κριτηρίων, που θα διασφαλίσουν τη μετακίνηση όσων υπαλλήλων τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε νέους φορείς του Δημοσίου, γνωστοποίησε χθες με απόφασή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προτεραιότητα για μετακίνηση σε υπηρεσίες που σήμερα εμφανίζουν ελλείψεις σε προσωπικό έχουν υπάλληλοι με αυξημένα τυπικά προσόντα, δηλαδή διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και γνωρίζουν ξένες γλώσσες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, βασικό κριτήριο παραμένει ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο, με όσους μπήκαν

μέσω διαγωνισμών στον ΑΣΕΠ να λαμβάνουν τα περισσότερα μόρια.

Αρνητική μοριοδότηση θα έχουν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και για τους οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.

Μηδενική μοριοδότηση προβλέπεται για όσους προσλήφθηκαν με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις εργασίας και μετά μονιμοποιήθηκαν.

Αρνητική μοριοδότηση θα έχουν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και για τους οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.

Για την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις υπηρεσιακής αξιολόγησης των τελευταίων οκτώ ετών.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν 15 μέρες προθεσμία, από την ημέρα των ανακοινώσεων του υπουργείου, να δηλώσουν κατά σειρά τους φορείς προτίμησης όπου θέλουν να μετακινηθούν.

Θα προηγηθούν εκείνοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και οι υπόλοιποι θα επιλέξουν θέσεις που έχουν μείνει κενές.

Αν κάποιος υπάλληλος δε δηλώσει φορέα προτίμησης, θα θεωρηθεί πως έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων όπως αυτές αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου και σύμφωνα με την εφημερίδα θα μεταταχθούν οπουδήποτε χωρίς άλλη διαδικασία.

Αν κάποιος υπάλληλος δεν εμφανιστεί στη νέα του υπηρεσία, εφόσον επιλεγεί, θα απολυθεί άμεσα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα