Κίνα: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος κακός της εποχής μας

10:08 23/6/2013 - Πηγή: TNSite

Οι κατηγορίες αυτές "δείχνουν πως οι ΗΠΑ, που για καιρό προσπαθούσαν να εμφανίζονται ως ένα αθώο θύμα των κυβερνοεπιθέσεων, αποκαλύπτονται ως ο μεγαλύτερος κακός της εποχής μας" στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες από την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ "South China Morning Post", ο Έντουαρντ Σνόουντεν

υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ έκαναν υποκλοπές σε ηλεκτρονικους υπολογιστές κινεζικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας υποκλέποντας τα μηνύματα κειμένου (SMS) των πελατών τους, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά του Πεκίνου και της εταιρείας οπτικών ινών για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Pacnet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σνόουντεν, ο οποίος διέφυγε το Μάιο στο Χονγκ Κονγκ αλλά δεν είναι γνωστό πού ακριβώς βρίσκεται, έδωσε σε συνέντευξή του νωρίτερα τον Ιούνιο περαιτέρω στοιχεία για την έκταση της πειρατείας ηλεκτρονικών υπολογιστών από την NSA.

NSA κάνει πράγματα όπως υποκλοπές σε κινεζικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να κλέβει τα δεδομένα των SMS σας", δήλωσε ο Σνόουντεν σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης πως οι ΗΠΑ έβαλαν στόχο το Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά στο Πεκίνο, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας. Στοιχεία που έδωσε ο Σνόουντον δείχνουν πως η τελευταία παραβίαση έγινε φέτος τον Ιανουάριο, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Το εν λόγω πανεπιστήμιο φιλοξενεί ένα από τα βασικά δίκτυα του κινεζικού Ίντερνετ και έχει πρόσβαση σε ιντερνετικά δεδομένα εκατομμυρίων κινέζων πολιτών, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Σνόουντεν είπε ακόμη στην εφημερίδα πως η NSA έκανε πειρατεία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην έδρα της Pacnet στο Χονγκ Κονγκ, μιας εταιρείας στην οποία ανήκει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα υποβρύχιων καλωδίων οπτικών ινών στην περιοχή. Η πειρατεία αυτή, η οποία φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε το 2009, έχει έκτοτε σταματήσει, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν απαγγείλει ποινικές κατηγορίες για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικής ιδιοκτησίας σε βάρος του Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις του σχετικά με απόρρητα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης επικοινωνιών.

Σύμφωνα ωστόσο με το πρακτορείο "Νέα Κίνα", οι ΗΠΑ "οφείλουν εξηγήσεις στην Κίνα και σε άλλες χώρες τις οποίες κατηγορούνται ότι κατασκόπευαν. Πρέπει να κάνουν γνωστούς στον κόσμο την έκταση και τους στόχους των προγραμμάτων λαθραίας πειρατείας" που εφάρμοζαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα