Ο Banksy παρουσίασε τον δικό του Θεριστή στη Νέα Υόρκη

12:43 26/10/2013 - Πηγή: TNSite

Το νέο του "χτύπημα" είναι αφιερωμένο στο Halloween που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις ΗΠΑ τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου.

Ο ίδιος έχει ανακοινώσει πως για τον μήνα Οκτώβριο, κάθε μέρα θα παρουσιάζει και ένα νέο έργο του, είτε πρόκειται για γκραφίτι, είτε για installation.

Το πρότζεκτ του Βρετανού αντιμετώπισε και δυσκολίες, καθώς στις 23 Οκτωβρίου το έργο του έμεινε ανεκπλήρωτο μετά από τη παρέμβαση των αστυνομικών αρχών που τον εμπόδισαν να το συνεχίσει.

Δημοσίευμα

της "New York Daily mail" θέλει τον Banksy να είναι καταζητούμενος, γεγονός που ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η απάντηση του Banksy ήρθε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, αφού αντί για το έργο της ημέρας δημοσίευσε μια εικόνα που έλεγε πως οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει τη δουλειά του.

Το τελευταίο του έργο ήταν μια διαδραστική εγκατάσταση που απεικόνιζε τον Χάρο να κάνει βόλτες με αυτοκινητάκι του λούνα παρκ υπό την μουσική υπόκρουση του "Don't Fear the Reaper" των Blue Öyster Cult. Το έργο του εκτίθεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη διασταύρωση των οδών Houston και Elizabeth Street.

Το βίντεο που ο ίδιος ανέβασε στην ιστοσελίδα του:

Κι ακόμα ένα από χρήστες του διαδικτύου:

Πώς "λειτουργεί" η έκθεση:

Ύστερα από "σήμα" που ανεβαίνει στην προσωπική του ιστοσελίδα για το ακριβές σημείο που βρίσκεται το νέο γκράφιτι, εκατοντάδες πολίτες σπεύδουν να δουν και να φωτογραφήσουν από κοντά τα έργα τέχνης με τον τρομερά προσωρινό χαρακτήρα που έχουν φτάσει να δημοπρατούνται έναντι 1,87 εκατ. δολαρίων.

Μάλιστα, για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης διέθεσε για μόλις 60 δολάρια υπογεγραμμένα έργα του στο κοινό, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη υστερία.

Όμως, όπως φαίνεται, ο Μπάνκσι δεν "καταζητείται" μόνο από τους θαυμαστές του αλλά και από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που έχει βάλει στο μάτι το πολιτικό γκράφιτι.

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μανχάταν πως "το γκράφιτι καταστρέφει τις περιουσίες των ανθρώπων και είναι σημάδι παρακμής και ανομίας». Ο δισεκατομμυριούχος δήμαρχος, που κάθε χρόνο κάνει τεράστιες δωρεές σε ιδρύματα τέχνης, θεωρεί «πως υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη για τέχνη".

"Η καταστροφή ξένης περιουσίας δεν είναι ακριβώς ο ορισμός μου για την τέχνη. Μπορεί και να είναι τέχνη, όμως ο νόμος δεν το επιτρέπει", δήλωσε ο Μπλούμπεργκ αφήνοντας υπόνοιες πως πρόκειται να κυνηγήσει τον Μπάνκσι για βανδαλισμούς.

Ωστόσο είναι βέβαιο πως ο καλλιτέχνης έχει την υποστήριξη των πολιτών της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα ο μάνατζερ ενός κτιρίου στο οποίο ο Μπάνκσι άφησε τη σφραγίδα του, αρνήθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια από συλλέκτη που ήθελε τον τοίχο του και για να προστατέψει το έργο έβαλε γύρω του πλέξιγκλας.

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα του Banksy στη Νέα Υόρκη, εδώ

(Με πληροφορίες από: Gawker, εφημερίδα "Το Έθνος" )

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα