Πυροτέχνημα... φαλλός κάνει τη νύχτα μέρα

16:36 4/11/2013 - Πηγή: TNSite

Το συγκεντρωμένο πλήθος περίμενε να απολαύσει το show των πυροτεχνημάτων. Αποσβολωμένο έβλεπε τον ουρανό της Γλασκόβης να φωτίζεται και τις λάμψεις να κάνουν τη νύχτα μέρα.

Και τότε συνέβη κάτι το εντελώς απροσδόκητο. Ο συνδυασμός των πυροτεχνημάτων, έκανε τους χρήστες του διαδικτύου να μείνουν με ανοιχτό στόμα και να διερωτηθούν αν το όλο γεγονός, ήταν απλά τυχαίο ή αποτέλεσμα μοντάζ.

Σε κάθε περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα προσφέρει άφθονο γέλιο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα πλαίσια των ετήσιων εορτασμών του Guy Fawkes Night

Firework Night).

Ο Guy Fawkes, γνωστός επίσης και ως Γκίντο Φωκς, γεννήθηκε στο Γιορκ (York) και ήταν Άγγλος στρατιώτης και μέλος μιας ομάδας Kαθολικών συνωμοτών, οι οποίοι οργάνωσαν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605. Η συνωμοσία, όμως, ξεσκεπάστηκε πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου:

O Guy Fawkes κι οι συνεργάτες του πέρασαν από ανακρίσεις με βασανιστήρια, και έπειτα από δίκη καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν για προδοσία και απόπειρα δολοφονίας. Σε ορισμένες χώρες η επέτειος αυτής της αποτυχημένης απόπειρας γιορτάζεται στις 5 Νοεμβρίου σαν Νύχτα του Guy Fawkes.

Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας περιλάμβανε την απόπειρα δολοφονίας του Βασιλιά Ιάκωβου Α' της Αγγλίας, της οικογένειάς του και των μελών της αριστοκρατίας, με την ανατίναξη του Παλατιού του Γουέστμινστερ, που στέγαζε το Βρετανικό Κοινοβούλιο, στις 5 Νοεμβρίου 1605, ημέρα κατά την οποία ο βασιλιάς θα απευθυνόταν σε μια διευρυμένη συνέλευση της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Συνωμοσία οργανώθηκε σαν αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α' και στα σκληρά μέτρα του προτεστάντη βασιλιά απέναντι στους Καθολικούς.

(Πηγή: Metro.uk, wikipedia)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα