Ρουπακιάς: Η χαζή η γυναίκα μου με έβαλε για 10 χρόνια ακόμη μέσα

00:00 1/10/2013 - Πηγή: TNSite
Πλούσιο υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή» προκύπτει από τους τηλεφωνικούς διαλόγους που κατέγραψε με εντολή Εισαγγελέα η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Υλικό που απεικονίζει επαρκώς τις δραστηριότητες της οργάνωσης αλλά και την αντίληψη μελών και στελεχών της.

Από τις συνομιλίες προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση προκύπτουν συγκεκριμένες δράσεις της οργάνωσης, όπως «προστασία» νυχτερινών κέντρων, εμπόριο όπλων, εκβιάσεις και επιθέσεις κατά αλλοδαπών και ημεδαπών.

Εντύπωση προκαλούν καταθέσεις γειτόνων των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά, σύμφωνα

με τις οποίες οι δύο βουλευτές «άδειασαν» τα σπίτια τους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Στη μαρτυρική κατάθεση του, πρόσωπο που διέμενε πάνω από το σπίτι του Χρήστου Παππά ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου (ημέρα που διατάχθηκε η δικαστική έρευνα), αιφνιδιαστικά ο βουλευτής με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους φορτώσανε τα πράγματα από το διαμέρισμά τους στη Μιχαήλ Γρηγορίου, αριθμός 21, σε τρία φορτηγά και μετακόμισαν.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια σπιτιού που νοίκιαζε ο Ηλίας Παναγιώταρος στου Παπάγου, ο βουλευτής στις 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι, καθώς σε μία από αυτές καταφέρεται σε βάρος της συζύγου του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «με τις μα… που κατέθεσε», τον έβαλε «δέκα χρόνια μέσα ακόμη».

-Γ. Η άλλη να πούμε, η χαζή μού τα έκανε μαντάρα, με έβαλε δέκα χρόνια μέσα ακόμη, να πούμε, με τις μ..ς της.

-Χ. Ποια βρε;

-Γ. Η γυναίκα μου με τις μ..ς που πήγε και κατέθεσε.

-Χ. Γιώργο, είναι βαρύ το αδίκημα που έχεις κάνει, το’ χεις πάρει χαμπάρι;

-Γ. Ρε, κατάλαβες τι σου’ πα; δεν είναι αυτό... Της είπα να πάει στο σπίτι και να δώσει στους αστυνομικούς, για να μην τα κάνουν κ..ς το σπίτι, όλα τα πράγματα και αυτή έπιασε και τα έδωσε αλλού. Τη μια λέει ότι τα έκαψε, την άλλη λέει έτσι και στο τέλος κάρφωσε και τους άλλους, και πήγανε στο σπίτι τους, γιατί να τους μπλέξει τους άλλους πού πήγε τα πράγματα.

Σε συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση αναφέρεται επίσης ως «φάουλ» της οργάνωσης ότι δεν έβαλαν «δικό τους» ιατροδικαστή ώστε να «φανεί» ότι ο Ρουπακιάς ήταν χτυπημένος και επομένως σε άμυνα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφού ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε αμέσως μετά τη σύλληψη δεν εντόπισε σημάδια συμπλοκής.

Συγγενικό πρόσωπο, επίσης, του Γιώργου Ρουπακιά αναφέρει σε τηλεφωνική συνομιλία ότι ο κατηγορούμενος τη νύχτα που μαχαίρωσε τον μουσικό ήταν με άλλους δύο στο αυτοκίνητο. Λέει όμως ότι δεν μπορεί «να μπλεχτεί» και να το πει γιατί οι δύο συνεπιβαίνοντες «είναι μακρινοί συγγενείς μου».

Σε συνομιλίες άλλων εμπλεκομένων γίνεται λόγος για τους «σαλιάρηδες» της Μεσογείων (σ.σ. τα κεντρικά γραφεία του κόμματος), στους οποίους καταλογίζεται ότι έχουν καιρό να βγουν για δράση, «έστω για εφημερίδες, όχι ξύλο και τέτοια». Στην επίμαχη συνομιλία αναφέρεται ότι ο Ρουπακιάς «πήγε στο κυλικείο στη Μεσογείων γιατί σε αυτό της Νίκαιας δεν πληρωνότανε». Ακούγεται ακόμα ότι στη θέση αυτή ο κατηγορούμενος μπήκε με «εντολή του Λαγού» καθώς ο Ρουπακιάς «έχει κουμπαριά με τον Π..», κατηγορούμενο στην υπόθεση, πυρήναρχη της οργάνωσης στη Νίκαια.

Σε άλλη συνομιλία μελών της οργάνωσης γίνεται αναφορά στον «Νίκο τον κοντό» ο οποίος κανόνισε ώστε κάτοικοι του Κερατσινίου να πετροβολούν, δίπλα στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, πολίτες που συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μετά τη δολοφονία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επιπλέον ανώνυμη επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που έφθασε στις 24 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο γράφων που αναφέρει ότι είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, δίνονται στοιχεία συγκεκριμένων προσώπων, κατηγορούμενοι ήδη, ως ενεργά μέλη. Αναφέρεται δε, ότι τα έσοδα της οργάνωσης προέρχονται από πωλήσεις όπλων, εκβιάσεις, λαθρεμπόριο και παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ενδεικτική πάντως της κινητικότητας μελών της οργάνωσης αμέσως μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι είναι η σωρεία κλήσεων στις οποίες στελέχη μιλούν μεταξύ τους. Όπως προκύπτει, ο Νίκος Μιχαλολιάκος την επομένη της δολοφονίας τηλεφώνησε 15 φορές στον συγκατηγορούμενό του πλέον για εγκληματική οργάνωση, Γ. Π., επικεφαλής της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, και «πυρηνάρχη» κατά το κατηγορητήριο.

Δείτε εδώ σε μορφή pdf το διάγραμμα με τις συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής:

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα