Σαμαράς στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

15:15 11/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής :

«Αν παρουσιάστηκαν κάποια τέτοια φαινόμενα, όπως της Χρυσής Αυγής είναι επειδή οι παρακαταθήκες Καραμανλή έτειναν να ξεχαστούν», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Καμία ανοχή στη βία».

«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο

κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και αυτόν της βίας που οδηγεί σε νέα ένταση», σημείωσε και χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα και τη Δημοκρατία τους νεοναζί.

«Τώρα που θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Ελλάδα, η παρουσία τους και μόνο αποτελεί κίνδυνο», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πρέπει να εξαλείψουμε και τα αίτια που τους δημιούργησε.

Σχετικά με τις συλλήψεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «η Δημοκρατία είχε τον τρόπο να θωρακιστεί και πλέον αποδείξαμε πως υπάρχει και πολιτική βούληση».

«Η Δημοκρατία θα εξαντλήσει τα όριά της αλλά με κάθε νόμιμο τρόπο», υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «αυτό πλέον είναι το στρατηγικό πλαίσιο για την εξάλειψη του νεοναζιστικού φαινομένου».

«Θα έρθουν στο φως όλοι οι αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής», σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως θα διακοπεί η χρηματοδότηση της Χ.Α.

Και πρόσθεσε: «Θα εφαρμόζουμε τους νόμους και όποτε χρειάζεται θα προσθέτουμε και νέους για τη θωράκιση της Δημοκρατίας».

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην «εξάλειψη» των φαινομένων που προκάλεσαν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, όπως είναι η ανεργία, για την οποία, όπως είπε, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να εξαλειφθεί.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αιτία που βοήθησε στην άνοδο της Χ.Α. τόνισε: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και θα παλέψουμε να λύσουμε το θέμα της λαθρομετανάστευσης κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας».

Αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ενοχλεί κάποιους, που συνεχίζουν να γκρινιάζουν».

«Η Δημοκρατία απαιτεί ήρεμο κλίμα», είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως «εγώ κάνω πολιτική, δεν ασχολούμαι με τη θεωρία των δύο άκρων».

«Εγκληματική βία δεν ήταν μόνο αυτή στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin», σημείωσε και κατηγορώντας εμμέσως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πως «η βία θα πρέπει να καταδικάζεται από όποια πλευρά και αν προέρχεται».

Ο κ. Σαμαράς, συνεχίζοντας σε έντονο ύφος την ομιλία του, αναφέρθηκε στις Σκουριές, λέγοντας πως σε «καμία δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να λεχθεί πως εκεί ο αγώνας όταν έχει βία, είναι δίκαιος και νόμιμος γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία».

«Εύχομαι και καλώ όλα τα κόμματα από κοινού να σταθούμε απέναντι στη βία χωρίς διγλωσσία και υποσημειώσεις», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε: «Η Ελλάδα σταθερά βήμα - βήμα ξεπερνάει την κρίση και αυτό αναγνωρίζεται από όλους». «Μέχρι πρόσφατα κάποιοι δεν ήξεραν τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα. Τώρα ξέρουν».

«Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και πλέον αυτό θα φανεί και στο εσωτερικό της χώρας», είπε.

Σχετικά με τις εκθέσεις που είδαν τις τελευταίες φημές το φως της δημοσιότητας, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «υπάρχουν για να θολώνουν την θετική πορεία της οικονομίας».

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» ξεκαθάρισε και σχολιάζοντας τη χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ είπε πως «ήταν θετική» ενώ η έκθεση της Κομισιόν σημείωνε πως «δεν θα υπάρχουν νέοι φόροι».

«Κάποιοι ακούνε τη λέξη "επιτυχία" και αφρίζουν», επεσήμανε και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους «φοβούνται» γιατί δεν έχουν υπευθυνότητα και πολιτική.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ήταν κατηγορηματικός : "Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εξέγερση από την πρώτη ημέρα στα σχολεία κατά τη διάρκεια του αγιασμού. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ανακόψει την πορεία της χώρας γιατί έχουμε σκοπό να εξαντλήσουμε την τετραετία".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα