Σάμος: Έμεινε …από οξυγόνο το Νοσοκομείο της Σάμου

13:29 31/5/2013 - Πηγή: TNSite

Χωρίς οξυγόνο έμεινε το Νοσοκομείο της Σάμου χθες το βράδυ για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για τους ασθενείς και ειδικότερα αυτούς που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό όταν άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί στην Μ.Ε.ΕΘ κάτι που συμβαίνει όταν δεν υπάρχει οξυγόνο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην μονάδα για αρκετή ώρα προσπαθούσαν χειροκίνητα να παρέχουν οξυγόνο στους διασωληνωμένους ασθενείς .

Μετά από τρεις ώρες περίπου βρέθηκε οξυγόνο το οποίο όμως επαρκεί μέχρι σήμερα το απόγευμα . Για

την υπόθεση έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία Σάμου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο και η οποία από ότι φαίνεται είναι μοναδική δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία της προμήθειας.

Εξάλλου σύμφωνα και με την επιτροπή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό . Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι «δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δίνουν καθημερινά μάχη για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά. Το Οκτώβριο του 2012 επί τέσσερις ημέρες δεν γίνονταν βιοχημικές εξετάσεις. Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2013 για 40 ημέρες δεν γίνονταν καλλιέργειες. Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.

Η πολιτική των μνημονίων θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο. Η κυβέρνηση των μνημονίων πρέπει να φύγει τώρα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο υπουργός υγείας οφείλει να παραιτηθεί άμεσα. Η διορισμένη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νοσοκομείο πρέπει να απομακρυνθεί. άμεσα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα