Στουρνάρας: Διαπραγματευτικό χαρτί η ομολογία λάθους του ΔΝΤ

22:29 8/6/2013 - Πηγή: TNSite

«Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί. Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία», σημειώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ και το "mea culpa" που διετύπωσε το Ταμείο αναφορικά

με την Ελλάδα.

Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνει την τακτική της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από την αντιπαράθεση ΔΝΤ και ΕΕ και δηλώνει: «Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί. Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία».

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι τα λάθη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δίνουν στην κυβέρνηση ένα ακόμη χαρτί διαπραγμάτευσης, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Επιπλέον, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν αρνείται το γεγονός ότι η έκθεση του Πολ Τόμσεν δίνει τη «χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που διαπραγματεύτηκε το πρώτο μνημόνιο.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα