5.000.000 ευρώ για την Ντιάνα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ5.000.000 ευρώ για την Ντιάνα!Τετάρτη, Οκτώβριος 9, 2019 - 21:07

❱❱ Δεν συζητήθηκε η αγωγή της οικογένειας κατά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας από αγγειοχειρουργό

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Έναν γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας Ντιάνας Τσαμτσίδη, η οποία δολοφονήθηκε από έναν 38χρονο αγγειοχειρουργό μέσα στο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση για αφαίρεση κιρσών.

Χθες επρόκειτο να συζητηθεί

στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή κατά του νοσοκομείου, με την οποία ο σύζυγος και τα παιδιά της αδικοχαμένης μεσίτριας ζητούν αποζημίωση ύψους 5.000.000 ευρώ, όμως η δίκη πήρε αναβολή.

Όπως δήλωσε στην «Espresso» η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας Κική Πακιρτζίδου, η πλευρά του νοσοκομείου ζήτησε αναβολή, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το δικαστήριο, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, αποφάσισε να δώσει σύντομη δικάσιμο για τις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

«Δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονία το νοσοκομείο δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση, δεν έχει στείλει ούτε ένα συλλυπητήριο μήνυμα. Χάθηκε ένας άνθρωπος που προσέφερε στήριξη και οικονομική βοήθεια στην οικογένειά του. Πλέον, έχει μείνει πίσω ένας πατέρας με τρία παιδιά και μια ηλικιωμένη, η οποία πενθεί καθημερινά για την απώλεια της κόρης της» τόνισε η κυρία Πακιρτζίδου.

Το πρωτοφανές έγκλημα εκτυλίχθηκε στις 26 Απριλίου 2017. Εκείνη την ημέρα η μεσίτρια είχε πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε συμπληρωματική επέμβαση φλεβίτη και είχε συναντηθεί με τον αγγειοχειρουργό. Στη συνέχεια ο 38χρονος την είχε απομονώσει σε ιδιαίτερο χώρο και της είχε χορηγήσει ενδοφλεβίως τις φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη, που έχει δράση 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη!

Καρδιακή ανακοπή

Εξαιτίας αυτού του «κοκτέιλ» φαρμάκων προκλήθηκε στην 36χρονη αναπνευστική καταστολή και άπνοια, η οποία οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή, επιφέροντας τον θάνατό της. Στη συνέχεια το πτώμα της άτυχης μεσίτριας είχε εντοπιστεί σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Στην πορεία συνελήφθη ο 38χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία διά παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού.

Η οικογένεια της άτυχης μεσίτριας αποφάσισε να στραφεί και κατά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων και ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σε ημέρα μάλιστα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα