Mε άνετους χώρους και έξι πόρτες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖMINI Clubman Cooper 2.0DMε άνετους χώρους και έξι πόρτες!Τρίτη, Δεκέμβριος 22, 2015 - 16:26

Το νέο Clubman διαθέτει 8άρι αυτόματο κιβώτιο, με την κατανάλωση diesel να φτάνει τα 4,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα

Τι σχέση έχουν μεταξύ τους το νέο ΜΙΝΙ Clubman, ένας κουρέας και το Ζάππειο; Φαινομενικά, καμία. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, όλα τα παραπάνω συνδέθηκαν, όταν ένα ολοκαίνουργιο ΜΙΝΙ Clubman

πάρκαρε κάτω από το σπίτι και ο οδηγός του χτύπησε το κουδούνι. Η πρόσκληση έλεγε ότι θα κάνουμε δοκιμή στο νέο μοντέλο και παράλληλα θα έχουμε και μια εμπειρία προσωπικής περιποίησης!

AΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, ο Βασίλης, συνεργάτης της ΜΙΝΙ, μας εξήγησε τις λεπτομέρειες, αλλά εμείς σπάζαμε το κεφάλι για να λύσουμε τον γρίφο της προσωπικής περιποίησης.
Δεν είχε τόση σημασία, όμως. Σημασία είχε ότι είχαμε στα χέρια μας το νέο μοντέλο του Clubman, που ανέλαβε να αλλάξει τις αντικρουόμενες απόψεις που επικρατούσαν για τον πρόγονό του με τη συρόμενη πόρτα στο πλάι... Δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ανάλυση. Η αμφιλεγόμενη πόρτα εξαφανίστηκε και το νέο Clubman έχει τέσσερις κανονικές πόρτες στο πλάι και άλλες δύο πίσω, έτσι, για να μην ξεχνάμε την ιστορικά επαγγελματική-εμπορική αποστολή του.

Το νέο Clubman, πάντως, δεν μοιάζει να έχει δημιουργηθεί για κάτι τέτοιο. Είναι ένα ολοκαίνουργιο ΜΙΝΙ, που προσφέρει απλόχερα πρακτικότητα και χώρους. Προσφέρει και εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης, όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε κινούμενοι μέσα από στενά στην Αθήνα. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, που εξοπλίζει το δίλιτρο diesel 150 ίππων αυτοκίνητο που οδηγούσαμε, εκτελούσε υποδειγματικά την αποστολή του και το άκαμπτο πλαίσιο αναλάμβανε να καλύψει όλες τις ατέλειες του οδοστρώματος, μέχρι να φτάσουμε στην οδό Πλουτάρχου, όπου, όπως μάθαμε, θα πηγαίναμε για... κούρεμα. Οχι και πολύ δημοφιλής έννοια στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά η εμπειρία του κλασικού κουρείου ήταν απολαυστική. Ποια η σχέση με το ΜΙΝΙ Clubman; Στο μυαλό μας, η έννοια «κούρεμα» έχει να κάνει μόνο με την κατανάλωση του diesel που οδηγήσαμε: 4,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα είναι πραγματικά «κούρεμα» στην κατανάλωση!

Κουρεμένοι και ξυρισμένοι, ξαναμπήκαμε στο Clubman και τώρα ήταν η ώρα να θαυμάσουμε το σαλόνι. Κανένα «κούρεμα» εδώ. Μόνο ποιότητα, καλά υλικά και άπλετοι χώροι. Για επιβάτες μπροστά και πίσω, αλλά και για αποσκευές με τα λίτρα του πορτμπαγκάζ να ξεκινούν από τα 360 και να ξεπερνούν εύκολα τα 1.200 με ειδική διαμόρφωση.



Το νέο Clubman, έχοντας αποτινάξει από πάνω του το «στίγμα» του προκατόχου του, είναι ένα καθολικά διαφορετικό ΜΙΝΙ, που δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να το εξατομικεύσει στον μέγιστο βαθμό και προσφέρει τεχνολογικές λύσεις από ανώτερες κατηγορίες. Ισως γι' αυτόν τον λόγο, όταν φτάσαμε στο Ζάππειο για τη φωτογράφιση, λίγο παραδίπλα, ο διάσημος από το «χαβιάρι» Ιωάννης Βαρβάκης να κοιτούσε το μοντέλο που στήσαμε μπροστά στο άγαλμά του για φωτογράφιση. Ισως να ευχόταν να είχε ζήσει σε άλλη εποχή για να μπορέσει να το αποκτήσει...

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mε άνετους χώρους και έξι πόρτες!,