Tο μυστικά των ιαπωνικών καλλυντικών

ΚΟΣΜΟΣTο μυστικά των ιαπωνικών καλλυντικώνΔευτέρα, Δεκέμβριος 8, 2014 - 16:40

Η πούδρα ρυζιού και τα σάλια του σαλίγκαρου ήταν συστατικά προϊόντων ομορφιάς που όταν τα ακούσαμε πρώτη φορά, πριν από κάποια χρόνια, αν μη τι άλλο παραξενευτήκαμε. Για τις γυναίκες της Απω Ανατολής όμως ήταν παραδοσιακοί σύμμαχοι ομορφιάς, τους οποίους «υιοθέτησαν», έστω και με καθυστέρηση, οι δυτικές. Τώρα ένα νέο κύμα όχι και τόσο αναμενόμενων συστατικών ομορφιάς, της ίδιας γεωγραφικής προέλευσης, φιγουράρει πολλά υποσχόμενο στα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς που πωλούνται και στην Ευρώπη.
Μεταξύ των νέων

ανατολίτικης έμπνευσης συστατικών είναι το PiteraTΜ, που δημιουργείται κατά τη διάρκεια ζύμωσης του σάκε, του ιαπωνικού κρασιού από ρύζι. Η ευεργετική δράση του στην επιδερμίδα ανακαλύφθηκε όταν οι ειδικοί θέλησαν να διερευνήσουν το γεγονός ότι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι στα ιαπωνικά οινοποιεία είχαν απίστευτα απαλά και νεανικά χέρια.

Βότανα και λουλούδια


Αλλα «θαυματουργά» καλλυντικά ανατολίτικης έμπνευσης είναι τα καθαριστικά σε σκόνη από την Κορέα, που μετατρέπονται σε κρεμώδη αφρό όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, μάσκες ομορφιάς φτιαγμένες από τζελ καρύδας ή θαλάσσια φύκια, βρόμη που έχει υποστεί ζύμωση και ρύζι. Οσο για τα νέα σπρέι ομορφιάς, κυκλοφορούν κάποια με βάση βότανα και λουλούδια που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως τα χρυσάνθεμα και τα ραδίκια, τα οποία, σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση στην ομορφιά, τρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το γεγονός ότι αυτά τα φυσικά συστατικά περνούν από ζύμωση δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαδικασία της ζύμωσης ενισχύει τον πλούτο των συστατικών.


«Η ζύμωση είναι μια μεταβολική διαδικασία κατά την οποία οι υδατάνθρακες και τα σάκχαρα μετατρέπονται σε ένζυμα που αγαπούν την επιδερμίδα και αμινοξέα, μέσω της ανάπτυξης καλών μικροοργανισμών, όπως οι γαλακτοβάκιλλοι» εξηγεί ο Γιουν μαν Παρκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας οργανικών καλλυντικών Whamisa. «Αν και η εκτεταμένη έρευνα για τη ζύμωση στον χώρο της περιποίησης δέρματος μόλις αρχίζει, υπάρχουν ήδη μελέτες που δείχνουν ότι η βιοδιαθεσιμότητα των συστατικών αυξάνεται όταν αυτά έχουν περάσει τη διαδικασία της ζύμωσης, καθώς μέσω αυτής τα συστατικά διαλύονται σε μικρότερα που είναι πιο εύκολο να απορροφηθούν» συμπληρώνει.
Αυτή η δράση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τις celebrities που ψάχνουν συστηματικά τέτοια ζητήματα. Μεταξύ αυτών, η πορσελάνινης επιδερμίδας Κέιτ Μπλάνσετ, που είναι και πρέσβειρα εταιρίας με προϊόντα ομορφιάς της Απω Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα