Άφαντος μεγιστάνας

ΚΟΣΜΟΣΆφαντος μεγιστάναςΠέμπτη, Απρίλιος 12, 2018 - 17:52

❱❱ Ο Χάουμπ αγνοείται από το Σάββατο στις Αλπεις, όπου πήγε για να κάνει προπόνηση εν όψει αγώνα σκι

Μάχη με τον χρόνο δίνουν σωστικά συνεργεία στις παγωμένες βουνοκορφές των Αλπεων, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο και κληρονόμο του γερμανικού κολοσσού Tengelmann, ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο.

Ο 58χρονος Καρλ Εριφαν Χάουμπ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας, βρισκόταν στο Μάτερχορν,

τη φημισμένη βουνοκορφή της Ελβετίας κοντά στα ιταλικά σύνορα, προκειμένου να προπονηθεί για τη συμμετοχή του σε αγώνα σκι. Ωστόσο, η οικογένειά του ανησύχησε, όταν εκείνος δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένο meeting που είχε σε ξενοδοχείο του κοντινού χειμερινού θέρετρου Τσερμάτ και ενημέρωσε τις Aρχές.

Δύο σενάρια

Ο έμπειρος σκιέρ και ορειβάτης, ο οποίος συνήθιζε να κάνει διακοπές στην περιοχή, προπονούνταν μόνος του σε μια περιοχή με παγετώνες κατά την εξαφάνισή του, το πρωί του Σαββάτου. Εκτοτε χάθηκε κάθε ίχνος του, ενώ το τελευταίο σήμα που εστάλη από το κινητό του ήταν το απόγευμα της ίδιας μέρας. Σύμφωνα με τον Μάρκους Ρίντερ, εκπρόσωπο της αστυνομίας του καντονιού Βάλις, οι Aρχές εξετάζουν δύο σενάρια. Το πρώτο και πιο απαισιόδοξο είναι να χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα, περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει ελπίδα να έχει επιζήσει, και το δεύτερο είναι να έχει πέσει στο ρήγμα κάποιου παγετώνα. «Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διασωθεί ζωντανός, ακόμη και έπειτα από πολλές μέρες» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την έρευνα των σωστικών συνεργείων.

Ο Χάουμπ, η προσωπική περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ, ηγείται του ομίλου λιανεμπορίου Tengelmann μαζί με τον αδερφό του Κρίστιαν από το 2000.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα