Αγιασαν τα Ι.Χ. στο Ναύπλιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγιασαν τα Ι.Χ. στο ΝαύπλιοΠέμπτη, Μάιος 10, 2018 - 14:45

❱❱ Στη γιορτή του προστάτη των οδηγών αγίου Χριστόφορου

Ακόμη μία χρονιά το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων κοντά στις εργατικές κατοικίες του Ναυπλίου δεν συνοδεύτηκε από ενοχλητικά κορναρίσματα.

Ολοι οι οδηγοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, καθώς είχαν τον ίδιο προορισμό, τον ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου ανήμερα του αγίου Χριστοφόρου θα αγιάζονταν οι ίδιοι και τα οχήματά τους.

Εδώ και χρόνια στην εορτή του αγίου, μάρτυρα και προστάτη των οδηγών, συγκεντρώνεται πλήθος πιστών, που παρακολουθεί τη θεία

λειτουργία. Μετά το πέρας της ακολουθεί ο αγιασμός των οχημάτων και των κατόχων τους. Και φέτος πλήθος από ασθενοφόρα, στρατιωτικά, πυροσβεστικά, Ι.Χ., δίκυκλα, λεωφορεία, φορτηγά και ταξί αγιάστηκαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και τον ιερέα Βασίλειο Γκολέμη.

Μάλιστα, αρκετοί πιστοί ταξίδεψαν από μακριά για να επισκεφτούν το Ναύπλιο στη γιορτή του αγίου Χριστοφόρου μόνο και μόνο για να αγιαστεί το καινούργιο τους όχημα. Αλλά και οι οδηγοί ταξί τίμησαν τον προστάτη τους στο βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, στο Ναύπλιο, όπου φυλάσσεται η εικόνα του αγίου, που ήταν προσφορά τους.

Η παράδοση δεκαετιών αναφέρει ότι ο άγιος Χριστόφορος καθιερώθηκε ως ο προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού - Μεταφορών του Στρατού, ενώ είναι και ο πολιούχος του Αγρινίου. Απεικονίζεται ως γίγαντας να περνά τον Χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του από τη μια όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη, ενώ περνούσε και όλους τους οδοιπόρους, αφού δεν υπήρχε γέφυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα