Άγουροι ληστές υπεράνω υποψίας

18:13 3/1/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΆγουροι ληστές υπεράνω υποψίαςΠέμπτη, Ιανουάριος 3, 2019 - 18:12

❱❱ 14χρονοι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών από τα Β.Π. ξάφριζαν συνομηλίκους τους που έλεγαν τα κάλαντα

Γόνοι ευκατάστατων οικογενειών από τα βόρεια προάστια ήταν τρεις ανήλικοι που περιφέρονταν την παραμονή των Χριστουγέννων στις high class συνοικίες της περιοχής, τρομοκρατώντας με... μαχαίρια ανυπεράσπιστα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα!

Ωστόσο, η δράση

τους δεν κράτησε πολύ, καθώς, λίγη ώρα αφότου επιτέθηκαν σε τρεις συνομηλίκους τους για να τους ληστέψουν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου διαπιστώθηκε πως είχαν ληστέψει ακόμα έναν ανήλικο!

Το τελευταίο περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη των έφηβων ληστών συνέβη στο Μαρούσι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», οι δράστες, οι οποίοι και οι τρεις είναι ηλικίας 14 χρόνων, βγήκαν το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων για να πουν τα κάλαντα. Ομως, φαίνεται πως στον δρόμο... άλλαξαν γνώμη και, αντί να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού, προτίμησαν να σπείρουν τον τρόμο στα βόρεια προάστια!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των τριών «άγουρων» κακοποιών άρχισε όταν είδαν μπροστά τους μια παρέα συνομηλίκων τους να ψάλλουν τα κάλαντα. Αφού περικύκλωσαν τους τρεις 14χρονους, έβγαλαν μαχαίρια και απαίτησαν με τη βία να τους δώσουν όλα τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει έως εκείνη την ώρα από τα κάλαντα. Τα παιδιά υπάκουσαν τρομοκρατημένα και έδωσαν όσα είχαν στις τσέπες τους, περίπου 200 ευρώ. Στη συνέχεια, οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν στα στενά της γιορτινά στολισμένης συνοικίας των βορείων προαστίων, αφήνοντας σε κατάσταση σοκ τους συνομηλίκους τους. Οταν ανέκτησαν την ψυχραιμία τους, τα θύματα της επίθεσης τηλεφώνησαν στις οικογένειές τους και περιέγραψαν τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα εκείνοι να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν

Ετσι, δόθηκε σήμα στους αστυνομικούς που περιπολούσαν την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα οι δράστες εντοπίστηκαν από ένα περιπολικό, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο τμήμα της περιοχής.

Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως οι ανήλικοι που είχαν απέναντί τους δεν ήταν κοινά... χαμίνια που λήστευαν και τρομοκρατούσαν για λίγα ευρώ, αλλά παιδιά εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων! Μάλιστα, οι γονείς του ενός είναι καθηγητές και ιδιαίτερα ευυπόληπτοι στην περιοχή τους! Στην πορεία, οι αστυνομικοί δοκίμασαν και νέα έκπληξη, καθώς διαπιστώθηκε πως λίγες ώρες πριν από την τελευταία επίθεση οι συλληφθέντες είχαν απειλήσει με μαχαίρια και άλλον έναν ανήλικο στο Νέο Ηράκλειο για να του αρπάξουν τα χρήματα από τα κάλαντα! Μάλιστα, το παιδί που είχε κάνει την καταγγελία πήγε με την οικογένειά του στο αστυνομικό τμήμα και αναγνώρισε τους δράστες της επίθεσης εις βάρος του.

Υστερα από αυτά, εις βάρος των τριών 14χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και οπλοκατοχή και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Μετά το τέλος των απολογιών τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, τιμωρία γι' αυτούς ήταν να εξηγήσουν στους γονείς τους γιατί έκαναν ό,τι έκαναν!

Keywords
Τυχαία Θέματα