Αποπλάνησαν τον Δισκοβόλο

SHOWBIZΑποπλάνησαν τον ΔισκοβόλοΤρίτη, Σεπτέμβριος 22, 2015 - 14:40

Δισκοβόλος αλά...«Cream»! Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός κακοποιείται βάναυσα στο βιντεοκλίπ ενός κομματιού των dj Tujamo και Danny Avila, το οποίο σημειώνει επιτυχία διεθνώς και χορεύεται μετά μανίας στα κλαμπ του Μαϊάμι και της Ιμπιζα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Το «Cream», όπως είναι ο τίτλος του σουξέ, εντάσσεται στο είδος της Electronic Dance

Music (EDM) και στα πλάνα του βιντεοκλίπ το αντίγραφο του φημισμένου χάλκινου έργου του αρχαίου Ελληνα καλλιτέχνη Μύρωνα προβάλλεται με πολύ προχωρημένο και σεξουαλικό τρόπο. Γυμνόστηθα μοντέλα που φορούν στρινγκ ψεκάζουν το κορμί τους με κρέμα σαντιγί, χαϊδεύονται και χορεύουν γύρω από τον Δισκοβόλο δίνοντας έμφαση στο twerking.

Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για ένα προκλητικό είδος χορού που άρχισε να γίνεται μόδα το 2013 από τις συναυλίες της Αμερικανίδας σταρ Μάιλι Σάιρους για να εξαπλωθεί ανά την υφήλιο με ταχύτητα φωτός, φτάνοντας μέχρι το λεξικό της Οξφόρδης. Σύμφωνα με την επίσημη ορολογία λοιπόν, «twerk» σημαίνει να χορεύεις με ένα σεξουαλικά προκλητικό τρόπο υπό τους ήχους δημοφιλούς μουσικής, σε σκυφτή στάση και με απότομα τινάγματα των γοφών προς τα πίσω».

Ο χορός απασχόλησε τα media πριν από δύο χρόνια και λόγω της περίπτωσης μιας 13χρονης από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνιας, η οποία έκανε twerking στο σχολείο της και η τιμωρία που δέχτηκε από τους γονείς της θύμιζε κάτι από τον ελληνικό νόμο 4000 περί «τεντιμποϊσμού»: της φόρεσαν μια ταμπέλα που έγραφε «έδειξα ασέβεια προς τους γονείς μου χορεύοντας twerking στο σχολείο» και την έβαλαν να στέκεται επί μία ώρα σε κεντρική διασταύρωση της πόλης.

Σε κάποια από τις σκηνές του βιντεοκλίπ του «Cream» μία από τις ημίγυμνες χορεύτριες κάνει twerking στο αντίγραφο του Δισκοβόλου, αγκαλιάζοντας στη συνέχεια το άγαλμα. Παρότι το βιντεοκλίπ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο για ανηλίκους, μετράει εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο κάνοντας έτσι διάσημο με ένα διαφορετικό τρόπο τον αρχαίο Ελληνα άντρα που παίρνει θέση για να πετάξει τον δίσκο. Το πρωτότυπο έργο του Μύρωνα χρονολογείται γύρω στα 450 π.Χ και το καλύτερο αντίγραφό του βρίσκεται στη Ρώμη, στο Μουσείο του Βατικανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα