Χειροπέδες σε συμμορία που έκλεβε ηλικιωμένους

13:21 6/7/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΧειροπέδες σε συμμορία που έκλεβε ηλικιωμένουςΔευτέρα, Ιούλιος 6, 2015 - 13:20

Ενας 16χρονος Ελληνας που συνελήφθη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου από άνδρες της Ασφαλείας στην Καρδίτσα φέρεται ότι είναι αρχηγός (!) σπείρας που λήστευε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους. Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί ήδη τρεις ληστείες, τρεις κλοπές και μία απόπειρα. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη δύο Ελληνες, ηλικίας 23 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή

σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και κλοπών και παράνομη οπλοχρησία. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι δράστες δεν δίστασαν να εισβάλουν δύο φορές στο σπίτι του ίδιου ηλικιωμένου!

Τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου διέρρηξαν το σπίτι μιας γυναίκας, από όπου άρπαξαν κοσμήματα και 150 ευρώ, ενώ δύο εικοσιτετράωρα αργότερα αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε ακόμη ένα διαμέρισμα, δίχως να τα καταφέρουν. Στις 22 Ιουνίου διέρρηξαν το παράθυρο του σπιτιού ενός 80χρονου, τον απείλησαν με μαχαίρι και άρπαξαν 2.500 ευρώ.

Τρεις ημέρες αργότερα μπήκαν από το παράθυρο στο σπίτι 85χρονης και αφού την απείλησαν με μαχαίρι, άρπαξαν 70 ευρώ, χρυσαφικά, μία τηλεόραση, ένα κινητό και ένα ασύρματο τηλέφωνο. Με τον ίδιο τρόπο μπήκαν τρεις ημέρες μετά στο σπίτι 76χρονης, από όπου πήραν 100 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενώ λίγες ώρες αργότερα άνοιξαν την ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι ενός 83χρονου και έκλεψαν 20 ευρώ! Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μπήκαν από ανασφάλιστη είσοδο και πάλι στο σπίτι του 80χρονου που είχαν ληστέψει στις 22 Ιουνίου, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού και του πήραν 250 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα