Χειροπέδες στον ληστή-υπαρχηγό του Μαζιώτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣΧειροπέδες στον ληστή-υπαρχηγό του ΜαζιώτηΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 25, 2015 - 14:38

Μεγάλες προσδοκίες δημιουργεί η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, που ευελπιστεί πως ίσως σύντομα φτάσει στον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα, συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, ή ακόμα και στην εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Παράλληλα ελπίζουν και στην ταυτοποίηση της γυναίκας «λοχαγού» με το καστανόξανθο

καρέ μαλλί (πιθανότατα περούκα), που φέρεται ότι περιλαμβάνεται στην «παρέα» των ληστών του Διστόμου!

Ο 36χρονος υπαρχηγός του Μαζιώτη που κατηγορείται για ληστείες με τη συμμορία του Δίστομου Βοιωτίας φέρεται ως ο πρώτος ποινικός που πέρασε στην τρομοκρατία, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων». Στο διάστημα που αναζητούσαν τον Πετρακάκο, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούσαν πως είχε γίνει στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη από τη δεύτερη περίοδο του Επαναστατικού Αγώνα και, πιθανότατα, είχε ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (έχει χτυπήσει τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό).

Αλλα τρία άτομα

Μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε ακόμα τρία άτομα άτομα, ανάμεσά τους η σύντροφος του 36χρονου καταζητούμενου. Η εν λόγω γυναίκα είναι αδελφή του Τάσου Θεοφίλου, του κατηγορουμένου για την αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της Πάρου το καλοκαίρι του 2012, όπου έπεσε νεκρός ο οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, γαμπρός της Βίκυς Μοσχολιού!

Στα χρόνια της παρανομίας ο Πετρακάκος είχε αποκτήσει με τη σύντροφό του δύο παιδιά (δύο και τεσσάρων ετών σήμερα), τα οποία εντοπίστηκαν μαζί τους στο διαμέρισμα στην οδό Περραιβού, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν σε κοινή θέα ένα υποπολυβόλο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και σφαίρες.

Το ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί, όπως είπε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, είναι μεταξύ άλλων εάν η μητέρα των παιδιών του Πετρακάκου είναι η μυστηριώδης γυναίκα «λοχαγός» που έχει διαπιστωθεί ότι συμμετείχε στις επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών οδηγώντας το όχημα διαφυγής. Γυναικεία παρουσία έχει επίσης ταυτοποιηθεί στη μεγάλη ληστεία στις Σπέτσες το 2012, στην οποία φέρεται ότι συμμετείχε και ο Νίκος Μαζιώτης.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο Πετρακάκος υπήρξε δεξί χέρι του Βασίλη Παλαιοκώστα, με συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη (φέρεται ότι είχε κλέψει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε).

Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε δύο ληστείες τραπεζών σε Ακράτα (στις 20 Δεκεμβρίου 2012) και Μέθανα (στις 25 Ιουλίου 2013).

Ο αντιεξουσιαστής που (άθελά του) τον πρόδωσε

Ενας νεαρός γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον καταζητούμενο για ληστείες τραπεζών και σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις Γιώργο Πετρακάκο, οδήγησε άθελά του την Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του! Το άλλοτε δεξί χέρι των Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του και τον αδελφό του αντιεξουσιαστή στο κέντρο του Βόλου, όπου είχαν νοικιάσει διαμέρισμα.

Εδώ και τρεις μήνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν γίνει «σκιά» του αντιεξουσιαστή, κατοίκου των βορείων προαστίων της Αττικής, και τον είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση. Εξάλλου είχαν πληροφορίες πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον καταζητούμενο Πετρακάκο και ότι τον βοηθούσε να αποφεύγει τη σύλληψη. Μάλιστα παρακολουθούσαν και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, επειδή ο κοριός είχε καταγράψει συνομιλία του με τον εκ των ληστών του Διστόμου Σπύρο Δραβίλα (αργότερα αυτοκτόνησε).

Οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα πριν από περίπου ενάμιση μήνα, όταν οι αστυνομικοί δέχτηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο πρόσωπο ταξίδεψε στη Φθιώτιδα και συναντήθηκε στην περιοχή του Μώλου με ένα άτομο που έμοιαζε με τον Γιώργο Πετρακάκο. Ο καταζητούμενος νοίκιαζε αγροικία στην περιοχή, ενώ η σύντροφός του είχε νοικιάσει με τα πραγματικά στοιχεία της το διαμέρισμα στον Βόλο, όπου έμενε μόνη με τα δύο παιδιά τους. Ο Πετρακάκος συνελήφθη έξω από την πολυκατοικία μαζί με τον αδελφό του αντιεξουσιαστή, ο οποίος τελικά συνελήφθη κι αυτός, στην Αγία Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα