«Χέρι» στις τηγανητές πατάτες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χέρι» στις τηγανητές πατάτες!Πέμπτη, Απρίλιος 12, 2018 - 14:38

❱❱ Η Ε.Ε. επιβάλλει ρυθμίσεις στον τρόπο μαγειρέματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε καρκινογόνο ουσία

Οι τραγανές τηγανητές πατάτες εκτός από πιο νόστιμες είναι και πιο ανθυγιεινές. Ο λόγος; Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακρυλαμίδιο, μια καρκινογόνο ουσία που παράγεται κατά το μαγείρεμα των αμυλούχων τροφών σε υψηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα.

Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση έρχεται να επιβάλει ρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο θα

απολαμβάνουμε στο εξής το αγαπημένο μας φαγητό, εκδίδοντας -όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»- ειδικό κανονισμό για τον περιορισμό της κατανάλωσης του εν λόγω συστατικού.

Για τους καταναλωτές δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, ωστόσο η βιομηχανία τροφίμων θα αναγκαστεί να διαφοροποιήσει την προσέγγισή της στην παραγωγή και την προετοιμασία τροφίμων. Οι παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, για παράδειγμα, θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα συστατικά που περιέχουν φρουκτόζη, όπως το σιρόπι ή το μέλι, με συστατικά που περιέχουν γλυκόζη, όπως ζάχαρη από ζαχαρότευτλο και ζαχαροκάλαμο, ενώ οι εταιρίες που παράγουν τηγανητές πατάτες θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανονισμούς για τη συντήρηση και το μαγείρεμά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας καλεί τους καταναλωτές να βγάζουν τις πατάτες ή το τοστ, μόλις αποκτήσουν το χρυσό χρώμα τους, καθώς επίσης να βάζουν τις πατάτες για αρκετή ώρα στο νερό ή να τις βράζουν πριν τις τηγανίσουν.

Για τη μείωση της έκθεσης σε ακρυλαμίδιο, ο ΕΦΕΤ συνιστά την τήρηση των γενικών κανόνων της υγιεινής διατροφής, του «μέτρου» και της «μεσότητας», δηλαδή τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης τροφίμων που έχουν υποστεί τηγάνισμα ή ψήσιμο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα