Χρυσές Σφαίρες: Ο Ντι Κάπριο για καλύτερος ηθοποιός

SHOWBIZΧρυσές Σφαίρες: Ο Ντι Κάπριο για καλύτερος ηθοποιόςΠαρασκευή, Δεκέμβριος 11, 2015 - 17:30

Την κυριαρχία της ταινίας «Carol» ανέδειξε η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες, την ώρα που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (φωτό) διεκδικεί δυναμικά το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «The Revenant», ενώ ο Τζόνι Ντεπ θα δει την απονομή της 10ης Ιανουαρίου από τον καναπέ.

Πέντε υποψηφιότητες έλαβε η ταινία «Carol», ενώ από τέσσερις οι «The Revenant», «The Big

Short» και «Steve Jobs». Η Κέιτ Μπλάνσετ θα διεκδικήσει το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία από τη συμπρωταγωνίστριά της Ρούνι Μάρα, την Μπρι Λάρσον, τη Σίρσα Ρόναν και την Αλίσια Βικάντερ. Ο Ντι Κάπριο θα δώσει μάχη με τους Γουίλ Σμιθ, Εντι Ρέντμεϊν, Μάικλ Φασμπέντερ και Μπράιαν Κράνστον για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι υποψήφιος καλύτερος ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ μαζί με τους Αλ Πατσίνο, Ματ Ντέιμον, Στιβ Καρέλ και Μαρκ Ράφαλο. Στην αντίστοιχη κατηγορία για τις γυναίκες δεσπόζει η παρουσία της Τζένιφερ Λόρενς. Η Lady Gaga είναι υποψήφια για καλύτερη ερμηνεία σε τηλεοπτική σειρά, για τη συμμετοχή της στο «American Horror Story». Αντίθετα η επιτροπή των Χρυσών Σφαιρών σνόμπαρε την ερμηνεία του Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Black Mass», με τον ηθοποιό να μην είναι υποψήφιος. Αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του Ενιο Μορικόνε στην κατηγορία καλύτερης μουσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα